Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 sep 2008 - Anul XIII, nr. 221 (3902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga Campionilor

Steaua, simbolul neputinţei în faţa lui Bayern Munchen

Echipa Steaua Bucureşti a debutat cu un eşec în ediţia 2008/2009 a Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), de formaţia germană Bayern Munchen, în prima etapă a grupei F a competiţiei.

Bayern Munchen a deschis scorul în minutul 15 prin Daniel Van Buyten, care a marcat cu capul după o pasă de pe dreapta de la Bastian Schweinsteiger.

În minutul 30, Dayro Moreno a lovit bara din dreapta porţii lui Rensing. Steaua a mai lovit din nou bara prin Arthuro, în minutul 58.

De asemenea, un gol marcat de Bogdan Stancu în minutul 76 a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Steaua: 1. Zapata - 2. Ogăraru, 3. Goian, 24. Ghionea, 18. P. Marin - 20. Lovin, 14. Toja (8. Ov. Petre 77) - 9. Semedo, 10. D. Moreno, 7. Szekely (35. Kapetanos 82) - 11. Arthuro (28. B. Stancu 71). Antrenor: Marius Lăcătuş.

Bayern Munchen: 1. Rensing - 3. Lucio, 6. Demichelis, 5. Van Buyten - 30. Lell, 17. Van Bommel, 31. Schweinsteiger (24. Borowski 83), 15. Ze Roberto (16. Ottl 75), 21. Lahm - 9. Luca Toni, 18. Klose (11. Podolski 46). Antrenor: Jurgen Klinsmann.

Cu o jumătate de oră înainte de meci, la porţile stadionului mai erau câteva mii de suporteri, care aşteptau să intre şi care au avut probleme şi cu traficul foarte aglomerat din cauza ploii.

Măsurile de securitate au fost foarte drastice, fiind asigurate de peste o mie de forţe de ordine, formate din jandarmi şi oameni de pază.

La meci au asistat circa 20.000 de spectatori, între care şi 400 de suporteri germani.

În minutul 89, suporterii echipei Bayern Munchen s-au dus spre gardul care îi desparte de fanii steliştii, lucru pe care l-au făcut şi aceştia, însă au intervenit forţele de ordine.

 

Lăcătuş crede că un rezultat de egalitate era echitabil

Antrenorul Marius Lăcătuş a declarat, miercuri seară, că, având în vedere ocaziile avute de Steaua la meciul cu Bayern Munchen un rezultat de egalitate ar fi fost conform cu realitatea din teren.

"Sunt un pic mâhnit de rezultat, am început destul de prudent, sperând să-i surprindem pe viteză şi tehnică. Am primit destul de repede gol după o fază fixă şi a trebuit să fim mai agresivi. N-am reuşit pentru că nu am avut nici şansă la ocaziile avute, dar cred că am făcut o a doua repriză destul de bună şi am pus probleme lui Bayern, cu riscul de a ne lăsa descoperiţi şi de a le permite să aibă ocazii. Bayern este foarte puternică şi va pune probleme tuturor echipelor, acasă şi în deplasare. Sperăm ca în jocurile pe care le avem la dispoziţie să reuşim să strângem punctele de care avem nevoie pentru a spera într-o primăvară europeană, fie ea în Liga Campionilor sau Cupa UEFA. Având în vedere numărul ocaziilor, putem spune că o remiză era conformă cu realitatea din teren", a spus Lăcătuş.

Lăcătuş a afirmat că nu este prima oară când Juan Carlos Toja joacă mijlocaş central şi a subliniat că la Bayern sunt jucători cu experienţă, "care au ştiu când să forţeze, când să întrerupă şi au profitat de forţa fizică superioară".

Marius Lăcătuş a vorbit şi de golul anulat: "Nu ştiu ce a fluierat arbitrul la faza golului anulat, nu cred că a fost fault".

Antrenorul stelist consideră că prezenţa căpitanului Mirel Rădoi era benefică pentru formaţia sa. "Rădoi ştie să-i mobilizeze pe jucători, are prestaţii foarte bune, dar încercăm să trecem peste toate absenţele. Nu cred că putem găsi o scuză în faptul că am avut accidentaţi sau suspendaţi. Prezenţa lui Rădoi era benefică pentru noi", a afirmat Lăcătuş.

 

Gigi Becali: "Din punct de vedere moral meciul s-a terminat 1-1"

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, miercuri, la Pro TV, că arbitrul Claus Bo Larsen a anulat eronat golul marcat de Bogdan Stancu.

"Am avut gol valabil anulat şi, după părerea mea, din punct de vedere moral, meciul s-a terminat 1-1. Sunt încrezător pentru că nu mai e ce a fost până acum. Acum doi-trei ani jucam cu Real Madrid, cu Lyon şi pierdeam cu 4-1 şi 3-0. Acum am jucat cu Bayern Munchen, o echipă foarte bună. În prima repriză am fost moi. În repriza a doua am dominat şi, cu puţin noroc, puteam să câştigăm. Nu e o nenorocire cã am pierdut. Am pierdut o luptă, nu şi războiul, dar îl vom câştiga", a spus Becali.

Gigi Becali a precizat că în cazul în care Mirel Rădoi şi Bănel Nicoliţă se aflau pe teren, alta ar fi fost situaţia. "Dacă era Mirel Rădoi şi Bănel Nicoliţă alta era situaţia. A contat foarte mult absenţa acestor jucători. În prima repriză am fost amorţiţi. Dacă era Rădoi alta era treaba", a menţionat finanţatorul stelist.

 

Klinsmann recunoaşte că Bayern a avut şi noroc

Antrenorul formaţiei Bayern Munchen, Jurgen Klinsmann, a declarat că echipa sa a avut noroc la cele două bare pe care Steaua le-a avut în partida de la Bucureşti.

"Sunt foarte mulţumit de victorie şi de faptul că am început cu dreptul în Liga Campionilor. Mi-aş fi dorit să mai marcăm o dată în prima repriză, pentru că am fi avut o siguranţă mai mare în joc. Trebuie să recunosc că am avut puţin noroc la cele două bare ale Stelei. Le-am spus băieţilor mei să joace simplu, din una-două atingeri, în jumătatea adversă. Ne-a reuşit acest lucru foarte bine în prima parte, când mai puteam marca, dar în repriza a doua am greşit că ne-am retras şi am permis adversarului să vină peste noi, să îşi creeze ocazii, lucru care nu mi-a plăcut. Rezultatul este însă cel mai important. Dacă marcam şi golul doi ar fi fost ceva mai lejer, dar felul cum joci depinde şi de adversar", a spus Klinsmann.

Jurgen Klinsmann a afirmat că portarul Rensing a avut mâinile pe minge la golul anulat de arbitrul Claus Bo Larsen, în minutul 76. "Fotbaliştii mei au o forţă fizică impresionantă şi au dominat duelurile unu la unu. Jucătorii mei au muncit foarte mult şi pot fi mândri de ceea ce au arătat. Nu am văzut foarte bine faza golului anulat, dar impresia mea a fost că Rensing a avut mâinile pe minge şi i-a fost luată", a menţionat fostul internaţional.

Tehnicianul formaţiei germane a explicat că jocul mai puţin reuşit din repriza a doua s-a datorat echipei Steaua. "Faptul că ne-am retras în repriza a doua a avut legătură cu Steaua, care a ieşit mult mai motivată de la cabine. Joacă direct pe poartă, fotbaliştii îşi schimbă permanent locurile, au o tehnică foarte bună. Steaua dispune de unii jucători foarte buni. Am încercat să reducem această presiune, pentru a calma jocul. E o victorie extrem de importantă, deoarece contează foarte mult să începi cu dreptul într-o grupă foarte echilibrată. E plăcut să revii cu trei puncte de la Bucureşti, înseamnă că munca noastră a dat roade", a adăugat Klinsmann.

 

Zapata, omul meciului

Presa germană apărută a remarcat prestaţia portarului columbian al echipei "roş-albastre", Robinson Zapata.

Site-ul grupării bavareze a menţionat că Bayern a avut de dus o luptă grea cu Steaua, însă a obţinut un suces meritat. "Van Buyten a fost omul meciului. Pe o ploaie continuă şi un teren alunecos, Bayern a avut iniţiativa din start şi a marcat. Poate şi arătând prea mult respect ilustrului adversar, Steaua a permis oaspeţilor să aibă iniţiativa. Golul primit i-a trezit pe români din amorţeală. Steaua a făcut presiune după pauză, iar Zapata a apărat uluitor, eroic, dar Rensing a avut noroc. Din fericire, a avut o mână pe minge, iar arbitrul a anulat golul lui Stancu. Spre final, Bayern a ieşit rareori din propria jumătate, iar Steaua a exercitat o forţă similară cu cea a lui Bayern din prima parte, dar nimic nu a doborât defensiva la sacrificiu a oaspeţilor într-un final tensionat. Van Buyten aduce trei puncte cruciale", a scris sursa citată.

Cotidianul Die Welt l-a remarcat pe portarul stelist Robinson Zapata şi a criticat jocul lipsit de strălucire al germanilor. "Rensing cu noroc. Bayern mai putea înscrie, dar s-a opus valorosul Zapata", a scris Die Welt.

Ziarul Bayerichen Rundfunk a titrat: "Bayern tremură pentru victorie". "Trupa lui Klinsmann a obţinut o victorie muncită. Zapata a avut nişte parade extraordinare. Arbitrul a procedat corect anulând golul Stelei, dacă un portar este cu mâna pe minge în careul mic şi este jenat, e fault. În ciuda avertismentelor asupra pericolului Steaua, românii au intrat târziu în meci", a scris BR.

Der Spiegel a notat că Bayern a fost superioară mult timp, dar a tremurat în final pentru rezultat, iar Zapata a avut parade spectaculoase. Berliner Zeitung crede că Rensing a salvat victoria echipei germane.

 

Mutu şi Fiorentina au scos un egal la Lyon

Formaţia Olympyque Lyon a remizat, miercuri, pe teren propriu, scor 2-2 (0-2), cu AC Fiorentina, echipă la care evoluează şi internaţionalul Adrian Mutu, într-o partidă din prima etapă a grupei F a Ligii Campionilor, în care se află şi vicecampioana României, Steaua Bucureşti.

Pentru Olympique Lyon au marcat Piquionne 73 şi Benzema 86, iar pentru formaţia italiană ambele goluri au fost înscrise de Gilardino 12 si 43.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steaua, simbolul neputinţei în faţa lui Bayern Munchen.
 Vizualizări articol: 890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Steaua, simbolul neputinţei în faţa lui Bayern Munchen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei