Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 16 (7933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

DSP a avizat înființarea a 4 centre de evaluare Covid, la spitalele din Suceava, Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția de Sănătate Publică Suceava a dat aviz favorabil pentru înființarea a patru centre de evaluare a persoanelor confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2, a transmis, joi, directorul instituției, Olivia Ioana Vlad. Directorul DSP Suceava a comunicat că în cursul zilei de 19 ianuarie a.c., specialiști din cadrul instituției au vizitat și au analizat la fața locului solicitările pentru înființarea centrelor de evaluare în structura unor spitale din județ. Astfel, au primit aviz favorabil pentru înființarea centrului de evaluare Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Spitalul Municipal “Sf. Doctori Cozma și Damian” Rădăuți, Spitalul Municipal Fălticeni și Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Olivia Ioana Vlad a explicat că centrele de evaluare sunt organizate în unităţi sanitare cu paturi în care se acordă servicii medicale de tip spitalicesc - spitalizare de zi, destinate evaluării şi tratării pacienţilor confirmaţi cu Covid-19.

„Centrele de evaluare sunt organizate separat faţă de zona de spitalizare continuă şi spitalizare de zi non-Covid-19, cu acces facil la ambulatoriu, serviciul de primiri urgenţe, laboratoarele de investigaţii, cu respectarea criteriilor de organizare spaţial-funcţionale”, a precizat șefa DSP.

Centrele de evaluare au ca structură minimă: cabinet/cabinete de consultaţii, săli de tratamente, saloane/rezerve cu minimum două paturi pentru spitalizare de zi, spaţii administrative şi, după caz, laborator de analize medicale şi laborator de radiodiagnostic.

În aceste centre persoanele infectate cu SARS-CoV-2, care au manifestări clinice medii de Covid-19 și care nu necesită oxigenoterapie, vor fi tratate gratuit astfel încât să nu se mai producă supraaglomerarea secțiilor de spital.

Traseul pacientului confirmat cu infecție SARS-CoV-2 este următorul:

•        Pacienții fără factori de risc care au manifestări clinice ușoare Covid-19, care nu necesită oxigenoterapie, vor fi izolați la domiciliu și monitorizați de către medicul de familie.

•        Pacienții care au manifestări clinice medii Covid-19, fără factori de risc și care nu necesită oxigenoterapie vor fi evaluați în cadrul centrelor de evaluare și vor primi tratament antiviral, cu monitorizare ulterioară la domiciliu, de către medicul de familie.

•        Pacienții care nu necesită oxigenoterapie și au manifestări clinice ușoare sau medii de Covid-19 și care au factori de risc vor fi direcționați către centrele de evaluare pentru a se decide dacă au indicații/contraindicații de administrare de anticorpi monoclonali neutralizanți și dacă necesită internare de zi sau continuă.

•        Pacienții care necesită oxigenoterapie, care au manifestări severe de Covid-19 sau cei care necesită suport al unei/mai multor funcții vitale vor fi direcționați la spital pentru internare, prin intermediul serviciului 112.

Pe acest traseu este foarte importantă implicarea medicilor de familie deoarece se dorește diagnosticarea și tratarea pacienților cu Covid în unități sanitare prespitalicești, pentru evitarea aglomerării spitalelor și menținerea condițiilor optime de tratare și a pacienților cu alte afecțiuni decât Covid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP a avizat înființarea a 4 centre de evaluare Covid, la spitalele din Suceava, Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung.
 Vizualizări articol: 910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DSP a avizat înființarea a 4 centre de evaluare Covid, la spitalele din Suceava, Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei