Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 sep 2016 - Anul XXI, nr. 218 (6331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înştiinţare

Avocatul Poporului a notificat DSP că începe ancheta în cazul morţii unor nou-născuţi în Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a fost notificată oficial de Avocatul Poporului că în perioada următoare expertul coordonator al Biroului Teritorial Suceava, Iuliana Rodica Buta, va efectua o anchetă la DSP şi la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava în cazul morţii unor nou-născuţi, despre care părinţii au afirmat că a fost provocată de infecţii nosocomiale contractate în spitalul sucevean. Avocatul Poporului înştiinţează DSP că s-a autosesizat în data de 7 septembrie a.c. privind ”posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României”, care garantează dreptul la viaţă, la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii.

Cele trei cazuri vizate de anchetă sunt: un copil care a murit în data de 27 februarie în spital, la 27 de ore de la naştere, cu simptome de pneumonie, un altul, născut în data de 17 februarie, prin cezariană, la Suceava, plecat la trei zile sănătos acasă, întors în a noua zi în şoc septic la UPU Suceava şi trimis de urgenţă la Iaşi, unde a murit în a 12-a zi de viaţă, şi un al treilea copil, născut în data de 7 august, externat la trei zile clinic sănătos, revenit la 10 zile în spital cu acidoză metabolică severă, care nu a mai putut fi salvat. În toate cele trei cazuri, părinţii au afirmat că moartea copiilor a fost provocată de infectarea în spital cu bacilul Pseudomonas aeruginosa, rezistent la antibiotice.

În susţinerea afirmaţiilor lor, părinţii primilor doi copii au prezentat buletine de analiză care atestă prezenţa germenului la copiii decedaţi şi rezultatele unor teste de sanitaţie efectuate de DSP Suceava la spital, dintre care 60% neconforme, unele pozitive la Pseudomonas aeruginosa.

De cealaltă parte, spitalul vine cu propriile documente şi anchete epidemiologice, din care reiese că între rezultatul testelor şi moartea primilor doi bebeluşi nu există nici o legătură directă, germenele Pseudomonas identificat în spital fiind sensibil la marea majoritate a antibioticelor utilizate, iar în cel de-al treilea caz, în probele analizate nu a fost identificat Pseudomonas, de nici un tip.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă, dr. Mihai Ardeleanu, a reafirmat poziţia spitalului miercuri, într-o conferinţă de presă, respectiv că moartea celor trei copii nu a fost cauzată de infecţii nosocomiale şi că spitalul nu are nici o vină în aceste decese.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avocatul Poporului a notificat DSP că începe ancheta în cazul morţii unor nou-născuţi în Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 3465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Avocatul Poporului a notificat DSP că începe ancheta în cazul morţii unor nou-născuţi în Spitalul de Urgenţă Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei