Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 sep 2016 - Anul XXI, nr. 218 (6331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni

ITM Suceava a amendat trei angajatori care aveau muncitori la negru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii de muncă suceveni au amendat trei angajatori din judeţul Suceava la care au găsit muncitori fără forme legale de muncă. Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu, a declarat ieri că la cele trei firme au fost găsiţi patru muncitori care lucrau fără a fi angajaţi, valoarea totală a amenzilor fiind de 10.000 de lei. Romeo Butnariu a arătat că pe parcursul lunii august, inspectorii de muncă suceveni au efectuat 323 de controale, din care 215 în domeniul relaţiilor de muncă şi 108 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Pentru deficienţele constatate, în total au fost aplicate 204 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de 131.500 de lei. Șeful ITM Suceava a adăugat că în urma celor 215 controale în domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat 59 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 70.000 de lei. El a mai precizat că pe parcursul lunii august au fost depistate 80 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată. Dintre acestea, în cazul unei persoane contractul individual de muncă nu a fost transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii. De asemenea, la 75 de persoane contractele individuale de muncă au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor fără respectarea termenului legal, iar patru persoane lucrau la negru. Romeo Butnariu a mai spus că printre deficienţele constatate cel mai frecvent se numără neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă anterior începerii raporturilor de muncă, netransmiterea modificărilor intervenite în registrul general de evidenţă a salariaţilor, nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară, dispoziţiile legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat şi a prevederilor privind acordarea concediilor de odihnă și a repausului săptămânal.

 

În judeţ sunt 123.781 de contracte de muncă active

Romeo Butnariu a adăugat că în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma celor 108 controale efectuate au fost aplicate 145 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 61.500 de lei. El a precizat că principalele deficienţe constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost lipsa instrucţiunilor proprii de securitate și sănătate în muncă sau instrucţiuni incomplete, lipsa evaluării riscurilor sau neorganizarea activităţii de prevenire și protecţie.

Nu în ultimul rând, șeful ITM Suceava a declarat că în urma interogării registrului general de evidenţă a salariaţilor s-a constatat faptul că la data de 1 septembrie 2016 în judeţ erau 123.781 de contracte individuale de muncă active, din care 115.701 pe durată nedeterminată și 8.080 pe durată determinată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ITM Suceava a amendat trei angajatori care aveau muncitori la negru.
 Vizualizări articol: 5689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
ITM Suceava a amendat trei angajatori care aveau muncitori la negru5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei