Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 sep 2016 - Anul XXI, nr. 218 (6331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tranzacţii ilegale

Doi fraţi din Siret au fost băgaţi la beci pentru că vindeau canabis şi cocaină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi fraţi din Siret au fost arestaţi aseară pentru o perioadă de 30 de zile de magistratul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Suceava. Adrian Emanuel Saviuc şi Petru Tudor Saviuc se aflau în spatele gratiilor încă de joi seară, după ce pe numele lor procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au emis ordonanţe de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore.

Adrian Emanuel Saviuc este acuzat de comiterea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc şi mare risc şi trafic de droguri de risc şi mare risc, în timp ce fratele său Petru Tudor Saviuc este acuzat de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc, fără drept.

Totul a plecat de la un caz mai vechi, din luna mai a acestui an, când lucrători din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul Antidrog au depistat în cazinoul din centrul comercial Iulius Mall Suceava un individ care se recomanda Joshua şi oferea spre vânzare canabis, întrucât nu mai dispunea de sume de bani pentru a paria.

Ulterior, s-a stabilit că este vorba de George Joshua Burian, care a continuat să vândă droguri. Ghinionul lui a fost acela că a dat peste un ofiţer sub acoperire, căruia i-a adus de la o persoană din Siret 198 de grame canabis. Burian a fost arestat la începutul acestei veri, iar anchetatorii au descoperit că marfa fusese cumpărată de la unul din fraţii Saviuc.

Astfel a început monitorizarea fraţilor Saviuc, iar din datele adunate s-a ajuns la concluzia că pe 14 septembrie Adrian Emanuel urma să aducă în ţară, prin intermediul unei firme de transport internaţional, din Spania, o cantitate de peste 3 kg de canabis, pe care intenţiona să o pună în vânzare în Bucureşti şi Siret.

La percheziţiile care au avut loc joi la locuinţa închiriată din satul Dudu, comuna Chiajna, acolo unde stătea Adrian Emanuel Saviuc, anchetatorii au descoperit 1.539,95 grame de canabis şi 2,65 grame de cocaină.

De cealaltă parte, la locuinţa din Siret a lui Petru Tudor Saviuc, anchetatorii au găsit o plantă de canabis cultivată în vederea consumului.

 

Clienţi selectaţi şi atent verificaţi

Potrivit procurorilor DIICOT Suceava, fraţii Saviuc sunt cunoscuţi ca având preocupări privind traficul de droguri de mai mulţi ani.

„Aceştia sunt cunoscuţi de majoritatea consumatorilor de droguri din oraşul Siret şi din împrejurimi, fapt care a dus la formarea unei clientele de consumatori de droguri şi din alte localităţi. Datorită faptului că aceştia au lucrat în străinătate, respectiv Spania, pe fondul existenţei unei categorii de consumatori de droguri deja formată pe raza localităţii de domiciliu, cât şi în împrejurimi, aceştia din consumatori de droguri au devenit distribuitori de astfel de substanţe, în special canabis. Cei doi preferau să comercializeze clienţilor atent verificaţi şi bine instruiţi cantităţi mai mari de droguri, astfel profitul era imediat, consistent, iar tranzacţia nu punea probleme privind identificarea de către organele de poliţie. Drogurile din Spania erau trimise în general disimulate în diverse colete, uneori fiind folosiţi diverşi consumatori de droguri din localitatea Siret pentru a le ridica, alteori acestea fiind trimise cu destinatari fictivi, context în care aceştia se deplasau personal să le ridice în momentul în care firma transportatoare de colete se afla în oraşul Siret, astfel fiind redus riscul ca aceştia să fie interceptaţi”, se arată într-un comunicat al DIICOT Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi fraţi din Siret au fost băgaţi la beci pentru că vindeau canabis şi cocaină.
 Vizualizări articol: 5700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi fraţi din Siret au fost băgaţi la beci pentru că vindeau canabis şi cocaină0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei