Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 sep 2016 - Anul XXI, nr. 218 (6331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Florin HAIDAMAC

Florin HAIDAMAC


Părerea mea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Părerea mea nu contează. Nici a ta. Nici a voastră. Nu e nimeni interesat de ceea ce spuneţi. Vrăjeala asta cu opinia fiecăruia e valabilă doar în mediul online. E o iluzie a unei libertăţi de exprimare. Şi ce dacă spui ceea ce nu-ţi convine? Şi ce dacă află toţi nemulţumirile tale? Ce ai să faci? Ce schimbi? Ce rezolvi? Nimic. Aşa e? E doar o  modalitate de terapie. De a elibera nervi şi frustrări. Pentru nimicul ăsta au murit oameni la Revoluţie? Mă îndoiesc profund.

Chestia asta cu „părerea mea” e dusă la extrem în aceste vremuri de alienare colectivă. Am văzut emisiuni în care tot felul de tute au tupeul şi obrăznicia să contrazică profesori universitari. Că ştiu ele mai bine cum e cu nutriţia. Cu proteinele. Cu grăsimile. Cu legumele. „Părerea mea” e că.... Hai nu serios? Părerea ta ce are în spate? Vizitele la coafor şi comentariile agramate pe forumuri. Mare somitate mai eşti şi tu. Aşa e când medicina se face la televizor. Aşa e când toţi analfabeţii au „păreri”. Însă nu e vina lor. E vina celor care-i bagă în seamă.

Vreţi să vă daţi seama de adevărata stare a naţiei? Să facem un exerciţiu. Că tot vorbim de turma care dă năvala la vot deşi habar n-are ce votează. Ia să le dăm noi la toţi înainte de a intra la urne câte un chestionar. Cu întrebări simple. Care e capitala ţării? Cine e preşedintele ţării? Cât fac 2 plus 2? Care e limba oficială în ţară? Ce culori are drapelul? Ceva de genul ăsta. Să vedem câţi răspund corect. Şi în funcţie de rezultat să le fie permis accesul în cabina de vot. Eu unul m-am săturat să decidă pentru viitorul meu tot abrutizatul şi analfabetul. Pe motiv că doar trăieşte. Şi că are păreri. Păreri care de cele mai multe ori sunt distructive atât pentru el cât şi pentru cei din jur.

Lumea e foarte uşor de prostit. E foarte uşor de manevrat. Şi e foarte uşor de ignorat după alegeri. Un popor educat şi sănătos, cu un nivel de trai normal, e coşmarul oricărui politician. Cu cât sunt ţinuţi în întuneric „cetăţenii” cu atât e mai bine. Că nu ne doare gura să le promitem SF-uri. Autostrăzi doar în câteva decenii. Locuri de muncă la fel. Sănătate? Ce e aia?

Educaţie? Pentru cine? Cu cine? Mai ales când chiar cadrele didactice nu promovează examenele de titularizare. Dar nu e nimic. Dacă au vreo pilă, pot suplini fără probleme. Au ajuns profesorii să fie judecaţi după vârstă. Dacă sunt în etate, înseamnă că au făcut şcoală şi s-au pregătit pe vremea când chiar se făcea carte serios. Pe vremea când se dădeau examene adevărate. Când nu se intra la nicio facultate cu 5 sau cu 6, aşa cum se intră azi chiar şi la medicină.

Suntem un popor care trăieşte doar pe net. Cu păreri. Cu comentarii şi like-uri. Cu mult zgomot pentru nimic. Cu o viziune total greşită a normalităţii. Punem la îndoială orice. Nu mai credem în niciun specialist. Noi ştim ce e mai bine în orice domeniu. Sunt curios dacă aveţi păreri şi despre cum se pilotează avioanele. Dacă aţi putea, aţi avea păreri şi la propria autopsie. Pertinente, bineînţeles.

Nu mai bine staţi în banca voastră şi nu vă mai faceţi de rahat în public? 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părerea mea.
 Vizualizări articol: 3583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.06/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 17 voturi
Părerea mea4.1517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei