Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 feb 2015 - Anul XX, nr. 27 (5839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aglomeraţie

Numărul de prezentări la Urgenţele Spitalului Suceava a depăşit orice record

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cadrele medico-sanitare de la Urgenţele Spitalului Suceava au bătut ieri orice record în ceea ce priveşte numărul de pacienţi consultaţi. O statistică întocmită de acest serviciu arată că în ultimele 24 de ore activitatea a fost mai intensă ca oricând, fiind înregistrate 352 de prezentări, faţă de 315, numărul maxim atins vreodată.

„Niciodată nu ne-am confruntat cu atâtea cazuri ca ieri, este un record absolut”, spune doctorul Tiberius Brădăţan. Medicul a arătat că din cei 352 de pacienţi care au fost consultaţi la Urgenţe în ultimele 24 de ore, 127 au fost internaţi. Cazuistica a fost diversă, de la persoane agresate sau rănite în accidente rutiere, până la oameni care au încercat să se sinucidă sau au acuzat probleme digestive, cardiace, neurologice ori de altă natură.

Aglomeraţia de ieri de la Urgenţe demonstrează încă o dată necesitatea extinderii acestui sector, aşa cum de altfel şi-a propus să facă chiar în acest an conducerea Spitalului Suceava. În acest sens, studiul de fezabilitate a fost întocmit şi s-a obţinut o finanţare de 2,5 milioane de lei de la Primăria Suceava. În momentul de faţă se aşteaptă acceptul Consiliului Judeţean la propunerea de cofinanţare cu 10% din valoarea totală a investiţiei. Această etapă va fi urmată de aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru o altă finanţare şi pentru lărgirea schemei de personal.

Actualul serviciu de Urgenţe de la Spitalul Suceava nu mai corespunde cerinţelor şi numărului mare de pacienţi.Aici sunt angajaţi la această oră 13 medici, dintre care doi lucrează cu jumătate de normă. Pentru ca acest serviciu să funcţioneze la parametrii optimi ar mai fi nevoie de opt medici, spune doctorul Tiberius Brădăţan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul de prezentări la Urgenţele Spitalului Suceava a depăşit orice record.
 Vizualizări articol: 1596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Numărul de prezentări la Urgenţele Spitalului Suceava a depăşit orice record3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cea mai simplă rețetă de hribi cu smântână din Maramureș Hribii cu haina lor maronie, rotunjori şi bonomi ca nişte... burghezi parizieni din veacul XIX! O dată ce ai poposit cu ei în bucătărie, poţi totuşi să faci un lucru: să închizi ochii şi, trăgând în piept mirosul de reavăn,... Citeşte