Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 dec 2014 - Anul XIX, nr. 291 (5800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistici DSP

Afecțiunile cardiovasculare şi cancerul continuă să omoare cei mai mulţi suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Afecţiunile cardiovasculare şi cancerul au rămas principalele cauze de deces în judeţ. Traumatismele şi otrăvirile, afecţiunile digestive şi cele pulmonare, urmate de bolile infecţioase şi parazitare ocupă celelalte locuri din topul bolilor de care mor sucevenii. Aşa arată un raport al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, întocmit pentru primele zece luni ale anului în curs şi dat publicităţii de directorul adjunct medical al instituţiei, dr. Cătălina Zorescu.

Potrivit documentului, în perioada ianuarie-octombrie, în judeţ s-au înregistrat 6.115 decese, dintre care 3.844 au fost cauzate de bolile aparatului circulator, după cum urmează: hipertensiune arterială - 384, infarct miocardic – 383, alte forme de cardiopatie ischemică - 988, cord pulmonar cronic - 100, boli cerebro-vasculare - 960 (restul până la 3.844 decese au fost provocate de alte boli ale aparatului circulator decât cele menţionate).

 

289 de decese prin traumatisme şi otrăviri, în intervalul ianuarie-octombrie

Alte 1.123 decese au fost cauzate în primele zece luni ale anului de tumorile maligne, printre care 116 la nivelul stomacului, 203 la nivelul traheii şi bronhiilor, 53 la nivelul prostatei, 52 la nivelul sânilor şi 44 la nivelul colului uterin. Pe locul trei în topul bolilor care îi omoară pe suceveni se situează traumatismele şi otrăvirile, cu 289 decese în total. Locul patru în statistica întocmită de DSP este ocupat de bolile digestive, cu 278 de decese în total, printre care 122 din cauza cirozei, patru din cauza hepatitei cronice şi 11 din cauza ulcerului, în perioada ianuarie-octombrie. Pe poziţia cinci se regăsesc bolile aparatului respirator, cu 197 decese (printre afecţiunile respiratorii care au făcut cele mai multe victime în primele zece luni ale anului se numără pneumonia şi bronhopneumopatia obstructivă cronică, cu 89 şi respectiv 87 decese).

 

Nouă suceveni, ucişi de tulburările mintale şi de comportament, în decurs de zece luni

În intervalul ianuarie-octombrie, din totalul de 6.115 decese, 96 au fost provocate de bolile infecţioase şi parazitare, printre care tuberculoza (27 din cele 96 decese au fost cauzate de TBC, restul fiind provocate de alte boli infecţioase sau parazitare), în timp ce 70 au fost cauzate de bolile aparatului genito-urinar, arată acelaşi raport. În acelaşi timp, trei decese au fost cauzate de boli ale sângelui, unul de afecţiuni ale pielii, 19 de diabet zaharat, nouă de tulburări mintale şi de comportament, 62 de boli ale sistemului nervos, cinci de boli articulare şi musculare, iar două ca urmare a unor tumori benigne.  Alte 31 decese s-au produs la femei în preajma naşterii, în timp ce opt au fost provocate de malformaţii. În 79 din totalul deceselor înregistrate în primele zece luni ale anului nu s-a putut stabili cauza, precizează evidenţele DSP.

Din totalul de 6.115 decese înregistrate în judeţ în perioada ianuarie - octombrie, 4.678 au fost consemnate la persoanele de 65 de ani şi peste. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afecțiunile cardiovasculare şi cancerul continuă să omoare cei mai mulţi suceveni.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Afecțiunile cardiovasculare şi cancerul continuă să omoare cei mai mulţi suceveni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei