Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 dec 2014 - Anul XIX, nr. 291 (5800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie cu vânzare

„Târgul de iarnă” al artiştilor plastici suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Filiala Suceava a Uniunii Artiștilor Plastici din România a deschis joi, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” din municipiul Suceava, o expoziţie cu vânzare, care etalează o gamă variată de lucrări plastice (de la compoziţii, peisaje şi naturi statice, până la icoane, minitapiserii şi felicitări), lucrări care se remarcă prin unicitate și originalitate.

 

„Târgul de iarnă” s-a deschis „în prezenţa unor oaspeţi de vază”

„Târgul de iarnă” al artiştilor plastici suceveni s-a deschis, aşa cum a remarcat Lucia Puşcaşu, preşedinta filialei locale, „în prezenţa unor oaspeţi de vază”.

Este vorba de artiştii plastici ucraineni Igor Hilko, preşedintele filialei din regiunea Cernăuţi, şi colegii săi Alexander (Saşa) Litvinov şi Ştefan Perjan. Aceştia au venit însoţiţi de pictorul rădăuţean Ioan Bodnar, care a asigurat şi traducerea mesajelor pe care le-au transmis la vernisaj.

Mesaje care au vizat reluarea dialogurilor artistice începute cu câţiva ani în urmă, dialoguri care s-au desfăşurat în tabere şi expoziţii comune şi în schimburile culturale care au avut loc de o parte şi de alta a frontierei. Cuvintele care trebuie reţinute sunt continuare, colaborare, dezvoltare şi, desigur, prietenie între artişti.

 

O expoziţie cu vânzare special concepută pentru Luna Cadourilor

Lucia Puşcaşu a prezentat apoi expoziţia care etalează lucrări realizate de 17 artişti plastici suceveni: Iulian Asimionesei, Gabrel Baban, Ovidiu Buzec, Loredana Ceică, Cătălin Alexandru Chifan, Georgeta Gheorghiu, Eugenia Goraş, Oana Ruxandra Hrişcă, Marcela Larionescu, Niculai Moroşan, Viorica Moruz, Mihai Pînzaru PIM, Puşa Pîslaru, Lucia Puşcaşu, Dumitru Rusu, Camelia Rusu Sadovei, Vasile Anghel Siminiuc.

Subliniind faptul că este vorba de o expoziţie cu vânzare „special concepută pentru Luna Cadourilor”, Lucia Puşcaşu a spus că lucrările expuse („lucrări noi, făcute cu sufletul”) au dimensiuni mai reduse, tocmai pentru a putea fi oferite în dar celor dragi.

O expoziţie care „a suprasaturat simeza”, aşa cum a remarcat Niculai Moroşan, semn că filiala locală „are nevoie de un spaţiu mai generos”.

 

„Diplomă de excelenţă” pentru „schimbarea prefixului” şi pentru buna colaborare cu Centrul Cultural Bucovina

Vernisajul a avut parte şi de un moment special. Lucia Puşcaşu a spus că această expoziţie, care s-a deschis în contextul sărbătorilor de iarnă, marchează pentru ea şi două sărbători speciale, Sf. Spiridon (12 decembrie), care îi aduce aminte de tatăl său, şi ziua de pomenire a Sf. Muceniţe Lucia (13 decembrie).

De aceea participanţii la vernisaj au fost poftiţi la un pahar de vin, dar nu înainte ca

Luciei Puşcaşu să i se acorde o „Diplomă de excelenţă”. Diploma i-a fost înmânată de Viorel Varvaroi, managerul Centrului Cultural Bucovina, atât pentru trecerea recentă a pragului unei anumite vârste („schimbarea prefixului”), cât şi pentru buna colaborare cu această instituţie.

Expoziţia rămâne pe simeze până la jumătatea lunii ianuarie 2015.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Târgul de iarnă” al artiştilor plastici suceveni.
 Vizualizări articol: 1714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Târgul de iarnă” al artiştilor plastici suceveni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei