Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 dec 2014 - Anul XIX, nr. 291 (5800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulțumiri

Poliţia nu a identificat un şofer implicat într-un accident în luna mai, deşi are numărul de înmatriculare al maşinii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din comuna Adâncata este revoltat de faptul că un şofer care s-a izbit în căruţa pe care o conducea, iar apoi a plecat de la faţa locului nu a fost depistat de poliţie în interval de mai  mult de şase luni de zile, asta deşi numărul de înmatriculare al maşinii a fost reţinut de victimă şi comunicat anchetatorilor. Maricel Cosovanu, din satul Călugăreni, comuna Adâncata, a depus numeroase petiţii la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava şi la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), în toate răspunsurile fiindu-i comunicat că ancheta continuă, însă persoana care a condus autoturismul în ziua accidentului nu a putut fi identificată din cauză că maşina a fost vândută fără documente în mai multe rânduri.

 

Ancheta poliţiei s-a împotmolit la al patrulea proprietar al maşinii

Pe data de 8 mai 2014, Maricel Cosovan se deplasa cu un atelaj hipo pe DN 29A, pe raza localităţii, şi a fost tamponat din spate de un autoturism al cărui conducător auto a părăsit locul faptei. Accidentul nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale, căruţa fiind distrusă.

Evenimentul rutier a fost înregistrat în aceeaşi zi la Secţia de Poliţie Rurală 8 Adâncata, numărul de înmatriculare al maşinii fiind SV-05-APW.

Conform răspunsurilor oficiale primite de bărbat începând din luna mai, proprietarul autoturismului a pus la dispoziţie un contract de vânzare-cumpărare din care a reieşit că maşina a fost vândută unei persoane din comuna Vama, din data de 16 ianuarie 2011. S-a lua legătura şi cu persoana din Vama, care a declarat că i-a vândut autoturismul în acelaşi an, 2011, unei persoane a cărei identitate nu o mai reţine. Ulterior, într-un alt răspuns, Poliţia l-a informat pe bărbat că în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că maşina ar fi ajuns la o persoană din satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviţei. Şi de aici posesorul a spus că i-a vândut maşina, în 2012, tot fără acte, unui tânăr din municipiul Vatra Dornei, a cărui identitate nu o cunoaşte. Până la acest punct a ajuns ancheta poliţiei din acest caz.

„Vă comunicăm că aspectele sesizate de dumneavoastră vor rămâne în atenţia poliţiei rutiere, urmând ca în momentul identificării persoanei care a condus autoturismul să fiţi invitat la sediul Secţiei de Poliţie Rurală Adâncata, în vederea întocmirii documentaţiei de soluţionare a tamponării”, se arată în răspunsul conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

 

„Cred că dacă cineva s-ar ocupa serios de cazul meu problema s-ar rezolva imediat”

Maricel Cosovanu consideră că poliţiştii puteau să-l depisteze foarte uşor pe şofer chiar după ce a fugit de la locul impactului, în baza sesizării făcute de el imediat, care a inclus şi numărul de înmatriculare.

„Sunt purtat de la un poliţist la altul de luni de zile, fără ca nimeni să facă nimic. Cred că dacă cineva s-ar ocupa serios de cazul meu problema s-ar rezolva imediat”, este nemulţumit bărbatul. Acesta aşteaptă identificarea şoferului implicat în accident pentru a putea primi despăgubiri pentru pagubele suferite.

Reclamantul a fost informat recent că Biroul de Control Intern al IPJ Suceava a efectuat verificări din care nu au rezultat „date care să ateste adoptarea vreunui comportament inadecvat de către poliţiştii reclamaţi”.

Maricel Cosovanu spune că se deplasa pe drumul naţional cu căruţa deoarece nu are la dispoziţie nici o altă alternativă de deplasare, condiţii în care nu consideră că ar avea vreo vină pentru producerea evenimentului rutier. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia nu a identificat un şofer implicat într-un accident în luna mai, deşi are numărul de înmatriculare al maşinii.
 Vizualizări articol: 3333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Poliţia nu a identificat un şofer implicat într-un accident în luna mai, deşi are numărul de înmatriculare al maşinii4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Verificare RCA trimis de
(13 dec 2014, 11:47:17
Pe CEDAM se poate verifica valabilitatea RCA-ului unui autovehicul dupa Nr. de inmatriculare, daca verifici numarul dat in articol reiese urmatoarea ..... La data de 10-05-2014, autovehiculul cu numarul de inmatriculare SV05APW are urmatoarele polite de asigurare asociate:
On 10-05-2014, the vehicle having the registration number SV05APW is covered by the following MTPL policies:

SOCIETATEA COMERCIALA DE ASIGURARE-REASIGURARE ASTRA S.A., SUC. CONSTANTA - De la / From 11-04-2014 Pana la / Until 10-10-2014 ............... Se suna la ASTRA S.A. de catre politie si cere numarul de telefon de la cel care a facut ultima oara asigurarea si e o sansa sa se dea de el, probabil masina e deja dezmembrata ca nu mai are RCA valabilhappy
1.1  RE: Verificare RCA trimis de
(13 dec 2014, 13:19:06
E prea complicat ptr mintile lor! Vaii cum sa-i duca capul la asa ceva? Daca mosul le dadea vre-o 2-300 de euro poate... poate..
1.2  RE: Verificare RCA trimis de
(13 dec 2014, 14:29:42
Bai desteptilor!!!
Legea e de rahat fiindca daca eu iti vand masina tie,tu,poti incheia un RCA pe numele meu si pe numarul masinii pe care ti-am vandut-o fara nicio problema!
Din rahatul asta de lege proasta se rasfrang multe asupra tuturor: plata rovignetei daca ala nu o inscrie, RCA scump fiindca firmele tre sa se scoata cumva,infractiuni facute cu masina ta vanduta in care esti chemat sa dai cu subsemnatul...etc
Eu ca cetatean cinstit care inscriu masina pe numele meu si platesc taxele corect sunt cel mai dezavantajat!! Sistemul ma obliga sa incerc sa-l evit! Daca mai am si sub 30 platesc ca boul poate mii de lei la RCA desi poate sunt mai corect ca o mortaciune de 70 de ani care are numai avantaje!
Ati priceput ca tocmai sistemul actual de inmatriculari-transcrieri si RCA e de vina???
Asa ca... ia-l pe ala de unde nu-i!!!!
2.   Com trimis de
(13 dec 2014, 13:58:46
daniel popovici tu chiar esti idiot? unde dracu scrie ca nu are voie sa circule cu hipo dobitocule, asta e scuza ca nu avea voie sa circule mosu? o sa ajungeti donatori de organe iresponsabilor.
3.   Oprea mircea trimis de
(14 dec 2014, 11:36:16
mirciulica te-ai uitat in oglinda sa vezi ce fata de dobitoc ai?! cu ce viteza merge o caruta salbaticule de ce a fugit ala de la locul accidentului daca era vinovat carutasu? si daca vrei sa faci gargara poti so faci cu urina nevestiti sau cu alu mata, ca prea prost mai esti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei