Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 dec 2014 - Anul XIX, nr. 291 (5800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orgolii

Consilierii locali solicită Iulius Mall să spună dacă se mai deschide sau nu cinema la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lipsa unui cinematograf modern la Suceava, dar şi o serie de detalii referitoare la organizarea Revelionului în aer liber au stârnit nemulţumirea unora dintre consilierii locali suceveni.

La şedinţa de îndată convocată ieri dimineaţă, liderul grupului PNL din Consiliul Local Suceava, Lucian Harşovschi, i-a mulţumit, în mod ironic, primarului Ion Lungu, pentru că i-a „consultat” referitor la cine va cânta la Revelion.

Invitaţii concertelor de Revelion din acest an, pe lângă numeroşi artişti şi trupe de muzică şi dansuri populare, sunt trupa country Desperado, cântăreaţa de muzică dance Simona Nae şi trupa rock Odyssey.

Reproşul lui Harşovschi se referea la faptul că ar fi fost de dorit ca pe lista invitaţilor de Revelion să fie şi alte nume sonore ale muzicii româneşti.

În replică, Lungu i-a răspuns că pot fi aduse şi alte trupe, dar pentru una singură s-ar fi plătit cât pentru întregul spectacol de Revelion.

„Este totuşi alocat un buget de austeritate, iar în noaptea de Revelion nu se găsesc artişti pe care să-i aducem special pentru noi aici. Atunci nu am avut altă soluţie decât să ne cuplăm cu Rădăuţi şi alte oraşe din jur, să aducem artiştii care sunt disponibili în zonă. Să aduci doar pentru Suceava o formaţie din Bucureşti îţi trebuie vreo 10.000 de euro, în vreme ce întreaga noastră cheltuială este de 50.000 de lei (n.r. - aproape 11.000 de euro)”, a explicat edilul sucevean.

 

Cinematograful care se lasă aşteptat de ani de zile

De altfel, nemulţumirile referitoare la organizarea Revelionului în parcarea Iulius Mall au fost legate de o nemulţumire mai veche a sucevenilor – faptul că cinematograful promis încă de la inaugurarea mallului nu s-a mai concretizat.

„Rugămintea noastră este ca până la viitoarea şedinţă de Consiliu Local, cea de pe 17 decembrie, să aveţi o discuţie cu cei de la Iulius Mall, cu care se doreşte a se încheia un parteneriat pentru Revelionul în aer liber. Să ne spună clar de vom avea sau nu cinematograf în Suceava, pentru ca sucevenii să nu mai meargă la Botoşani să vadă un film. Nu este treaba noastră ce fac ei acolo, pentru că este o investiţie privată, dar noi îi sprijinim necondiţionat ducând acolo instituţiile publice”, a spus Lucian Harşovschi.

Primarul Ion Lungu şi-a luat angajamentul de a le înainta celor de la Iulius Mall o solicitare scrisă în această privinţă, dar a precizat că aceştia nu au nici o obligaţie să îşi motiveze în faţa consilierilor deciziile legate de investiţia lor, realizată integral din bani privaţi.

Discuţii în Consiliul Local referitoare la deschiderea unui cinema modern la mall au mai fost în luna mai. Din discuţiile purtate între reprezentanţii administraţiei locale şi cei ai centrului comercial reieşea că din toamna acestui an sucevenii nu ar mai avea motive să meargă la Botoşani să vadă un film.

Între timp lucrările la amenajarea sălilor de cinema au fost sistate, iar deschiderea a zece săli de cinematograf moderne, în sistem multiplex, anunţată încă din 2008, poate fi trecută de suceveni pe lista de dorinţe pentru Moş Crăciun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii locali solicită Iulius Mall să spună dacă se mai deschide sau nu cinema la Suceava.
 Vizualizări articol: 4058 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Consilierii locali solicită Iulius Mall să spună dacă se mai deschide sau nu cinema la Suceava5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suceava orasul nimanui trimis de
(13 dec 2014, 13:27:07
Noi cei de pe forum scriem aici de ani de zile despre starea orasului Suceava.Nici nu putem spune ca este oras,este doar o cocina comunala.Curatenia orasului niciodata nu a fost la standarde normale.Dezapezirea e o catastrofa.Zac mormane de zapada murdara pe marginile strazilor pe principiul ca soarele va lucra pentru Primarie cu norma intreaga.Chiar acum pe zloata si noroi,i-a apucat harnicia pe cei de la Pfeiffer.Au sapat santuri prin tot orasul de zici ca suntem in timpul razboiului si ne sapam santuri de aparare.De ce a permis Primaria aceste lucrari,iarna pe zapada si de sarbatori,e greu de inteles.Poate domnul Lungu doreste sa inflameze populatia pana la nivelul de a fi demis prin referendum,asa cum se intampla cu primarul Negoita.
2.   Suceava orasul nimanui trimis de
(13 dec 2014, 13:35:57
Iluminatul public luni de zile a fost al nimanui.Daca cineva voia sa fie schimbat un bec vorbea cu peretii.De-abia acum o firma se ocupa de iluminatul stradal.Diasil a castigat licitatia cu cainii vagabonzi.Nu se vede nimic.Aceleasi haite de caini haladuiesc nestingherite pe strazi.Acum e iarna,dar cand vremea e mai calda in tot orasul pluteste o duhoare de la noua canalizare si de la noua statie de epurare.Cladirea cinematografului Modern nu e terminata inca,se poate lua de mana cu soseaua de centura.Cand au venit baietii de la Iullius Mall in Suceava au promis deschiderea maimultor sali multiplex.S-a ales praful de promisiune.
3.   Suceava orasul nimanui trimis de
(13 dec 2014, 13:40:54
Dupa cum merg lucrurile se pare ca in 2016 il vom avea pe domnul Flutur presedintele Consiliului Judetean si pe domnul Balan primar.II rugam ca inca de pe acum sa-si elaboreze programe foarte riguroase pentru oras si judet.Suceava trebuie sa-si ridice capul din mocirla.Trebuie sa fim un oras european.Domnilor,luati exemplu de la domnul Iohannis.E poate singurul primar din tara care a ridicat un oras romanesc la nivelul unui oras de top Uniunea Europeana.e singurul oras care a fost capitala europeana culturala.Haideti ca se poate,cu profesionalism,daruire,pasiune
4.   Suceava orasul nimanui trimis de
(13 dec 2014, 13:51:49
Domnule Flutur,cand erati presedintele Consiliului Judetean filarmonica si teatrul din Botosani au venit la d-voastra cu propunerea de a avea o stagiune dubla Botosani-Suceava.Atunci ati refuzat.Acum nu mai puteti refuza.Suceava trebuie sa fie un oras elitist.aA trecut vremea muzicii populare,horelor si manelelor.E nevoie de o emulatie culturala.Va rog sa rezolvati si cu proiectul uluitor al firmei spaniole Arena -Curtea Domneasca.Va rog sa rezolvati si cu repararea statuii lui Stefan cel Mare,mai mare rusinea.Aduceti statuia lui Petru Musat in fata Casei de Cultura.Preluati Casa de Cultura de la sindicate si renovati-o.Preluati parcul Arinis de la Directia Silvica si transformati-l la fel de minunat cum era sub vremea lui Ceasca.Faceti parcul ala de agrement de langa Uzina cu terenuri de tenis,lacuri si alte alea cu care ne ameninta primarul Lungu de ani de zile.
4.1  RE: Suceava orasul nimanui trimis de
(13 dec 2014, 15:12:01
Eu să fiu în locul lui Flutur m-aș tot duce la București să nu mai aud de nesimțiții de suceveni, mai ales de prostimea din Humor, care n-au avut bunul simț să-l susțină la alegerile trecute, după toate câte a făcut pentru acest județ.

Își mai amintește cineva de programul Crăciun în Bucovina de acum câțiva ani? De mocănița care circula prin Humor? De serbările și activitățile culturale de atunci, organizate de CJ? Iaca ciuciu avem acum.
5.   Tot noi suntem la putere trimis de
(13 dec 2014, 15:10:42
Teza pe care o propaga PSD prin televiziunile aservite(Romania TV,Antena 3 si mai nou B1TV )este ca tot ei sunt la putere.Pai aceste alegeri ce, erau alegeri serioase?Pentru ce,pentru functia de presedinte???Ha Ha .dar cine este presedintele?O chestie onorifica,n-are nici o putere.Dar Ponta?Ei da ,el e seful guvernului si are tot malaiesu pe mana.Asa ca voi astia 6 milioane care ati votat cu Iohannis,mucles ca tot Ponta e sefu.Si ca sa ne demonstreze cine e jupanu domnul Ponta taie cu pixu.A taiat de la presedentie.Apoi a taiat bani de la DNA.Codruta Kovesi a facut scandal.A zis ca fata de anul trecut ii mai trebuie 5 milionae euro.Si Ponta ,baiat bun,s-a indurat in galactismul sau.A facut ca la emisiunea "Asii amanetului."S-a intalnit undeva la jumate cu Codruta.I-a mai dat 2 milioane si i-a demonstrat ca el e jupanu.Chiar asa domnul Ponta,chiar MAI ESTI JUPANU???
Au venit propuneri din partea societatii civile.Daca domnul Ponta vrea sa incetineasca viteza cu care actioneaza DNA prin taiere de fonduri,atunci noi cetatenii suntem gata sa facem donatii in contul DNA.Eu am pregatit 100 lei pentru acest lucru.
6.   Bugetul lui Ponta 2015 trimis de
(13 dec 2014, 15:16:51
Domnul Ponta a inceput conceperea acestui buget la Abu Dhabi si Dubai.
Opinia Consiliului Fiscal despre Bugetul 2015: "La o analiza preliminara a agregatelor bugetare cuprinse in proiectul de buget pe baza datelor disponibile la acest moment, Consiliul fiscal isi manifesta unele rezerve cu privire la nivelul prognozat al incasarilor din impozitul pe venit, din cel pe profit, din contributii sociale si din impozitul pe proprietate care sunt prognozate a avansa mai rapid decat ar fi justificat de masurile de politica fiscala adoptate.De asemenea, o serie de cheltuieli par a fi usor subevaluate avand in vedere masurile adoptate, precum si executia bugetara aferenta anului 2014.Ajustarea deficitului bugetar in 2015 fata de executia previzionata a anului 2014 pare a se realiza in mare parte prin reducerea cheltuielilor cu bunurile si serviciile.In aceste conditii, cheltuielile de investitii si-ar putea continua in executie trendul descendent si prin urmare, in opinia Consiliului fiscal, o prioritizare a acestora este absolut obligatorie in vederea eficientizarii lor si maximizarii efectului de multiplicare in economie."
7.   Bugetul lui Ponta 2015 trimis de
(13 dec 2014, 15:21:25
Ialomiţianu: Bugetul pe 2015 este "cârpit în grabă", dovada colapsului fiscal-bugetar şi a adâncirii românilor în sărăcie". Dacă, în cursul anului 2014, Ponta a încercat sistematic să ne păcălească pe toţi că ”economia duduie” şi că nu mai are ce face cu banii din excedentele bugetare, acelaşi premier încearcă să ne servească acum un nou set de minciuni pentru anul care vine. Cifrele cuprinse în proiectul de buget pentru 2015 publicat de Ministerul Finanţelor Publice trădează incompetenţa Guvernului Victor Ponta şi incapacitatea acestuia de a asigura României perspective de dezvoltare", a afirmat deputatul PDL."Guvernul Ponta continuă să îndatoreze România şi în anul 2015, iar românii vor plăti peste 9,1 miliarde pentru dobânzi în sarcina datoriei publice; Victor Ponta continuă să mintă că va finanţa investiţii publice, prevăzând cifre iluzorii pentru acestea: 44,8 miliarde lei (6,3% din PIB), în condiţiile în care în 2014 nu a reuşit să facă investiţii nici de 24 miliarde (3,5% din PIB). Premierul Victor Ponta taie exact din bugetele cărora le făcea promisiuni în campania electorală: bugetul sănătăţii, bugetul educaţiei sau bugetul pentru justiţie", a mai susţinut deputatul PDL.Ialomiţianu a arătat şi că bugetul este construit pe "cifre iluzorii şi minciună" privind atragerea fondurilor europene nerambursabile în anul 2015 şi că Victor Ponta minte că va avea venituri de 39 miliarde lei din fonduri europene, în condiţiile în care în anul 2014 activitatea Guvernului în acest domeniu a fost dezastruoasă. consecinţele sunt extrem de uşor de anticipat: creşterea şomajului, creşterea evaziunii fiscale, agravarea riscului de recesiune şi adâncirea în sărăcie a tuturor românilor", a conchis Ialomiţianu.
8.   Pt RADUMAMII trimis de
(13 dec 2014, 16:33:15
Ba frate,n-am nimic cu tine,dar tu chiar nu ai nimic de facut? Tot timpul umpli paginile astea cu comentarii..du-te bea o bere,fa ceva treaba,iesi cu prietenii(daca ai bineinteles),pe scurt.. GET A LIFE!
9.   Comentariu trimis de
(13 dec 2014, 17:59:52
Unde este transportul in comun electric? Ati promis in ultima campanie, ca in 2014 ve-ti face transportul in comun electric. Autobuzele si-au depasit durata de viata, implinind in martie 15buc 8 ani vechi , si altetele 14 implinind acum in decembrie 8 ani vechime, iar B69PMS a implinit in vara care a trecut 8 ani vechime. Vrem un transport electric, ecologic, care sa fie mai ieftin.
10.   Atatea promisiuni goale. Lungu e terminat. trimis de
(13 dec 2014, 21:32:46
Transport electric, Iluminat LED, Centura orasului, cinematograf, pationoar inchis, investitii serioase!? Cate promisiuni a facut Lunga, cred ca si-a propus sa faca cate una in fiecare mandat.
Omul e cea mai mare rusine.
Chair nu crede cineva ca Consiliul putea sa sprijine contruirea unui alt cinematograf in alte zone!? Are cladirea de la Orizont, are Shopping City. Daca chiar vroia, trebuie sa invite pe toti reprezentantii si sa propuna un sprijin financiar din partea Orasului, in proportie de 40 sau 50% pentru investitia sau sprijin. Ce e asa de greu!?
A, nu vor? Pai poate nu le mai sprijinim si mergem spre shopping city.

De ce avem nevoie de cei de la Iulius Mall sa faca sala? Facem orasul, cumpara un loc si incepe sa contruiesti! Credeti ca oamenii nu vor? Daca le cereti donatii, va da donatii! Toti din oras vrem un cinema modern! Ce e asa de greu de inteles?!
11.   Daca nu vor cei de la Iulius Mall. trimis de
(13 dec 2014, 21:36:01
Sa ii dea primaria in judecata pentru un prejudiciu moral, cerere de iertare publica si promisiuna sa deschida o sala in cel mai scurt timp. Daca nici atunci nu vor, atunci daune adevarate! E o nerusine ordinara ce a facut Iulius Mall!
12.   Pt RADUMAMII... trimis de
(13 dec 2014, 22:24:36
Mai lasa-ne cu comentariile si opiniile tale infecte.....Acum parca Flutur e mai bun......parca nechifor era cel bun, iar tu erei pupincuristul USL-ului.....Tu esti modelul de CURVA. Curve politice care ocupa niste scaune degeaba. Pe cine mai vrei sa pupi in kur, poate prinzi si tu un locusor caldut......silosule!
13.   Bugetul lui Ponta 2015 trimis de
(14 dec 2014, 08:39:39
Legea bugetului este în esenţă o minciună învechită, o relicvă a speranţelor deşarte şi a minunilor statistice.Bugetul nu este o casa de bani, ci un plan de cheltuire a banilor care vor veni poate.Pentru a trece de FMI şi de la Parlament, legea bugetului are nevoie, în esenţă, de supraevaluarea veniturilor. Aceasta este soluţia păcălitoare între un FMI care cere de regulă tăierea cheltuielilor şi o clasă politică ce trage pe sub masă sfori pentru umflarea lor.Cel mai sigur este să anticipezi o creştere economică mai mare. să te angajezi că vei face investiţii după care să le tai pe execuţie.Să dovedeşti cu statistici că lupta cu evaziunea fiscală funcţionează şi că, deci, anul viitor, vei scoate economia neagră la suprafaţă.
14.   Bugetul lui Ponta 2015 trimis de
(14 dec 2014, 08:47:59
Guvern Club Galacticul
ospatar Victor masa goala
premier Victor
Bugetul 2015
MTO- ka la Meteo
Aparare -10 baterii de vin rece
pachet Voiculescu -doua sticle sampanie cu foita aur
investitii structurale -iconite cu Arsenie Boca
pensii -doar iohannis le taie
sanatate- sa va dea Dumnezeu
tineret si sport -un milion de like-uri via Simona Halep
15.   Indianul Zgonea trimis de
(14 dec 2014, 08:53:43
Valeriu Zgonea a mers în India cu alţi 7 deputaţi şi cu şefa lui de cabinet. Vizita a costat aproximativ 30.000 de euro.Tot în semn de respect, bugetul vizitei în India a avut prevăzută suma de 1000 de euro pentru cadouri. Delegaţia României a cumpărat coroane de flori.În ultimele patru luni, Valeriu Zgonea a vizitat Suedia, Turcia, Moldova şi Germania.
*Gangele a fost închis pentru populaţie, după ce Zgonea s-a spălat pe picioare în fluviu;
*A fost însoţit de o importantă delegaţie de translatori din Strehaia;
*În timpul zborului, avionul lui Zgonea a fost atenţionat de alte avioane să dea manelele mai încet;
*S-a pozat cu Taj Mahalul şi a zis: “Slăbuţ! Să vedeţi ce are Dragnea”
*Zgonea a susţinut că el crede în reîncarnare, dar nici garnitura şi murăturile nu trebuie neglijate;
16.   Bugetul lui Ponta 2015 trimis de
(14 dec 2014, 11:46:27
Deficitul bugetar în 2015 a fost anunțat la 1,83% din PIB, ceea ce înseamnă că România va continua să se îndatoreze cu 92 euro pe secundă sau cu echivalentul a 14 salarii medii nete pe minut doar pentru acoperirea diferenței dintre ceea ce încasăm și cheltuim. Guvernul Ponta refuză să-și asume o minimală responsabilitate în bătălia cu evaziunea fiscală vizibilă, estimată la 102 miliarde lei în anul 2013, adică 680 euro pe secundă.
Guvernul Ponta pedepsește Ministerul Justiției cu cele mai mari tăieri, cu 21%, în 2015 față de acest an. În schimb, fidelitatea Avocatului Poporului este recompensată pentru inactivitate cu un plus de peste 27%.
A doua tăiere criminală este la sănătate cu 18%.
Culmea incompetenței: sumele primite de la UE în contul plăților efectuate și prefinanțărilor sunt prevazute să scadă cu 18%.
Cultura pentru deceniul următor, căci anul viitor avem minus 9%.
Ministerul de Externe are bugetul tăiat cu 11%.
Administrația Prezidențiala, cu bugetul tăiat cu 9%.
17.   Guvernul Ponta IV trimis de
(14 dec 2014, 11:55:39
Ce inseamna asa zisul guvern Ponta IV? Vor pleca nişte anonimi, pe care Mazăre îi numea în vară pitici de grădină. Şi vor veni nişte rechini cu boturile însetate de nişte contracte. Pentru că baronii din Parlament vor să primească şi ei, în sfârşit, ceva. Speranţele oamenilor care au crezut că în 16 noiembrie dau un vot de blam unui întreg regim se dovedesc a fi deşarte.In guvern vor aparea noii baroni de Braila si Timis. Adică deputatul de Brăila Mihai Tudose şi deputatul de Timiş Sorin Grindeanu.
Pe de alta parte un număr de 18 deputaţi PSD au făcut un apel la preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, solicitându-i ca din viitorul Guvern să facă parte ”oameni tineri, integri şi profesionişti”, ei apreciind că astfel de oameni în Executiv vor ajuta la revitalizarea şi credibilizarea PSD.Cei 18 deputaţi consideră că alegerile prezidenţiale din 2014 au arătat că respectul faţă de oameni, independenţa Justiţiei şi transparenţa în gestionarea afacerilor publice sunt principii extrem de importante pentru majoritatea românilor, mai importante chiar decat masurile economice si sociale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei