marţi, 5 aug 2014 - Anul XIX, nr. 179 (5688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9709 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În primele şase luni

26 de suceveni au ajuns la spital din cauza intoxicaţiilor alimentare cu Salmonella

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de 26 de persoane din judeţ au ajuns în primele şase luni ale anului la spital din cauza unor intoxicaţii alimentare cu Salmonella. Aşa arată o situaţie prezentată ieri de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în care se precizează că patru dintre îmbolnăviri au fost înregistrate în luna iunie. Specialiştii DSP se aşteaptă la o creştere a numărului infecţiilor cu Salmonella în această lună, odată cu încălzirea vremii, şi atrag atenţia că salmonelozele sunt printre cele mai răspândite boli de tip alimentar, contaminând omul prin ingestia de mâncare sau apă infectată. Pentru a evita îmbolnăvirile, conducerea DSP recomandă pe lângă respectarea regulilor de igienă şi păstrarea în condiţii adecvate a alimentelor, care trebuie ferite de temperaturile ridicate de-afară.

 

68 de îmbolnăviri cu Salmonella, în 2013

Toxiinfecţia alimentară cu Salmonella se manifestă prin febră, greţuri, vărsături, diaree, dureri musculare şi în epigastru, frisoane. Perioada de incubaţie variază între şase ore şi două zile, în funcţie de rezistenţa organismului. Persoanele cele mai expuse la contaminarea cu această bacterie sunt cele cu sistemul imunitar slăbit, copiii şi vârstnicii. De obicei, simptomele de salmoneloză dispar de la sine, însă există şi cazuri în care pot apărea complicaţii. În cazurile în care diareea tinde să fie severă, pacientul necesită spitalizare. Una dintre complicaţiile infecţiei cu Salmonella este dezvoltarea sindromului Reiter care poate duce în timp la apariţia artritei cronice.

Infecţia cu Salmonella se transmite pe cale fecal-orală prin mâini nespălate, igienă deficitară a locului de gătit, fructe şi legume nespălate, alimente şi apă contaminate. Majoritatea produselor contaminate arată şi miros normal.
Anul trecut, în judeţ s-au înregistrat 68 de cazuri de salmoneloză, faţă de 33 în 2012 şi 25 în 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 26 de suceveni au ajuns la spital din cauza intoxicaţiilor alimentare cu Salmonella.
 Vizualizări articol: 1813 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
26 de suceveni au ajuns la spital din cauza intoxicaţiilor alimentare cu Salmonella5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei