Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 nov 2012 - Anul XVII, nr. 271 (5176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bătaie de joc

Zece fiole de vaccin antigripal pentru un medic de familie cu sute de bolnavi înscrişi pe liste

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câte zece doze de vaccin antigripal gratuit. Atât au primit medicii de familie suceveni de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava pentru imunizarea pacienţilor cu risc crescut de îmbolnăvire pe care îi au înscrişi pe liste. Doctorii sunt revoltaţi de numărul redus de fiole repartizate, în condiţiile în care fiecare are sute de pacienţi cu indicaţii pentru vaccinare.

Nemulţumirea este cu atât mai mare cu cât ani de zile Ministerul Sănătăţii a făcut propagandă vaccinării, iar medicii au încercat la rândul lor să-i convingă pe bolnavi de beneficiile serului, pentru ca acum să nu mai aibă ce să le administreze. Fiindcă le este imposibil să-i aleagă pe cei care ar avea mai multă nevoie de vaccin, doctorilor nu le rămâne decât să meargă pe principiul primul venit, primul servit, stârnind controverse printre pacienţi.

 

30 de lei, costul unei fiole de ser în farmacii

Miercuri, DSP Suceava a primit de la ministerul de resort 5.500 de doze de vaccin antigripal, urmând ca o a doua tranşă să fie livrată în judeţ săptămâna viitoare. După distribuirea serului la spitale şi către angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru cei 285 de medici de familie care activează în judeţ au mai rămas câte zece fiole. Această cantitate va fi suplimentată săptămâna viitoare, când va sosi a doua tranşă, însă, potrivit estimărilor, numărul de doze repartizate fiecărui doctor va fi tot de zece.

Secretarul Colegiului Judeţean al Medicilor, doctorul Irina Badrajan, spune că numărul de solicitări pentru vaccinul antigripal gratuit este foarte mare, iar mulţi vor fi nevoiţi să şi-l cumpere, deşi statul le dă dreptul la gratuitate. În farmacii, o fiolă de ser costă circa 30 de lei.

„Este absurd ce se întâmplă. În anii anteriori aveam câte 150 de doze şi ne ajungeau la limită. Acum va fi imposibil să le împărţim fără a crea discuţii. Avem foarte mulţi diabetici, bolnavi cardiovasculari, copii cu imunitate scăzută, care au nevoie de acest vaccin. Ca să nu mai vorbim că de anul ăsta pe lista persoanelor incluse în categoriile de risc, care ar trebui să se imunizeze, fac parte şi gravidele”, a spus dr. Irina Badrajan.

 

Criză de vaccin antigripal în toată ţara

Pentru sezonul rece 2012-2013, Direcţia de Sănătate Publică a solicitat de la ministerul de resort 30.000 de doze de ser, însă rămâne de văzut în ce măsură comanda va fi onorată. În octombrie, responsabilii MS au anunţat că vor distribui în ţară, pentru imunizarea gratuită a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, un milion de fiole, cantitate considerată insuficientă de specialiştii DSP. Campania de vaccinare ar fi trebuit să înceapă la 1 noiembrie, însă de-abia săptămâna trecută serul a ajuns în teritorii, la Direcţiile de Sănătate Publică.

În timp ce medicii de familie se confruntă cu criza de ser antigripal, afecţiunile respiratorii fac tot mai multe victime printre suceveni. Numai în ultima săptămână, la nivelul judeţului s-au înregistrat circa 3.000 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au răcit, majoritatea bolnavilor fiind copii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zece fiole de vaccin antigripal pentru un medic de familie cu sute de bolnavi înscrişi pe liste.
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zece fiole de vaccin antigripal pentru un medic de familie cu sute de bolnavi înscrişi pe liste0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   X trimis de
(19 nov 2012, 11:38:54
Nu le mai dați la bolnavi, că o să se bată de la acele fiole crezând că-s pomene electorale.Printr-un comunicat al ministerului agriculturi și protecția animalelor domestice folosiți fiolele drept supozitoare anticonstipatie electorală atunci când plătiți c.a.s-ul (Parodie).
2.   RECOMANDARE trimis de
(19 nov 2012, 19:06:24
PANA LA CELE 30 MII DE FIOLE,MAI AVETI DE ACHIZIONAT NUMAI VREO 27 MII-APROX.
NU MAI BINE NE POVESTITI CEVA DESPRE CERNOBAL,DNA BADRAJAN???
DAR DESPRE CEL SUCEVEAN-BINEINTELES.NE MAI DISTRAM SI NOI,UN FEL DE HAZ DE NECAZ!DACA TOT SUNTEM LUATI DE FRAIERI....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei