Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2012 - Anul XVII, nr. 267 (5172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DSP

Prima tranşă de vaccinuri antigripale gratuite, livrată în judeţ în această săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima tranşă de vaccin antigripal gratuit va ajunge la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava în această săptămână, a informat, ieri, directorul executiv al instituţiei, dr. Ludovic Abiţei. Ministerul Sănătăţii (MS) a repartizat judeţului nostru, într-o primă fază, 5.500 de fiole, dintre care 30 vor fi utilizate pentru imunizarea angajaţilor de la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Vaccinul antigripal este unul trivalent, inactivat, INFLUVAC, bazat pe antigenele de suprafaţă izolate din tulpinile A şi B de virus gripal. Deocamdată, DSP Suceava nu a primit alte instrucţiuni, însă categoriile de persoane incluse în grupele de risc, care au dreptul la vaccinare gratuită, rămând aceleaşi de anul trecut.

La începutul sezonului rece, Direcţia de Sănătate Publică a solicitat de la MS 30.000 de doze de vaccin antigripal gratuit, dar rămâne de văzut în ce măsură cantitatea de ser va fi suplimentată în lunile următoare, dacă această primă  tranşă, de 5.500 de fiole, se va epuiza.

 

Gravidele, primele pe lista persoanelor incluse la vaccinarea gratuită

De menţionat că, în acest sezon, la recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care trece gravidele pe primul loc în grupa persoanelor cu risc crescut de a contracta gripa, medicii de familie suceveni vor imuniza gratuit, pentru prima oară, şi femeile însărcinate. Conform recomandărilor OMS, alături de gravide, în cadrul campaniei gratuite de vaccinare vor fi imunizate, cu prioritate, şi persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical.

Ca în fiecare an, acţiunea de vaccinare se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în spitale.

Datele centralizate de DSP Suceava arată că numărul afecţiunilor respiratorii înregistrate în rândul populaţiei se menţine în continuare destul de ridicat. Săptămâna trecută, 5 – 11 noiembrie, medicii din judeţ au raportat 2.227 de îmbolnăviri prin infecţii acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri, respectiv 670, au fost înregistrate la copiii cu vârste între 5 şi 14 ani, categorie de vârstă urmată de 2 - 4 ani, cu 501 cazuri, 15-49 ani, cu 455 cazuri, 0-1 an, cu 326 cazuri, 50-64  ani, cu 170 cazuri, şi 65 ani şi peste, cu 105 cazuri.

 

Zeci de sugari internaţi în spital, după ce s-au îmbolnăvit

Tot în perioada 5 – 11 noiembrie, s-au mai înregistrat 441 de pneumopatii. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 110, s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani, urmată de 2-4 ani, cu 89 de cazuri, 15-49 ani, cu 88 de cazuri, 50-64 ani, cu 54 de cazuri, 0-1 ani, cu 51 de cazuri şi 65 de ani şi peste, cu 49 de cazuri.

În săptămâna 5 – 11 noiembrie, 46 de persoane cu infecţii acute ale căilor respiratorii şi alte 90 cu pneumopatii au necesitat tratament intraspitalicesc. Majoritatea celor internaţi au fost copii cu vârsta între 0 – 1 an (18 cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 34 cu pneumopatii).

Până în prezent, în judeţ, nu a fost semnalat nici un caz compatibil cu gripa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima tranşă de vaccinuri antigripale gratuite, livrată în judeţ în această săptămână.
 Vizualizări articol: 624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima tranşă de vaccinuri antigripale gratuite, livrată în judeţ în această săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)))) trimis de
(15 nov 2012, 15:28:27
si vor folosi seringi si ace noi la fiecare pacient in parte?sau merge si pe 2-3 una singura?:)))))))),a belit p*** cine nu da spaga....(e campanie electorala)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei