Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2012 - Anul XVII, nr. 267 (5172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gripa în timpul sarcinii dublează riscul de autism al copilului

Femeile care au avut gripă în timp ce erau însărcinate prezintă un risc de două ori mai mare de a avea un copil autist, afirmă autorii unui studiu realizat de cercetătorii danezi, publicat luni în Statele Unite, informează AFP.

Studiul, bazat pe răspunsurile la întrebările puse unor mame, prin telefon, a vizat aproape 97.000 de copii danezi în vârstă de 8-14 ani, născuţi între 1997 şi 2003, dintre care doar 1 % (976) a fost diagnosticaţi cu autism.

Dar atunci când autorii acestui studiu le-au întrebat pe mame dacă au avut infecţii în timpul sarcinii, s-a constatat că incidenţa autismului era de două ori mai mare la copiii născuţi din mame care au avut gripă în timpul sarcinii. Studiul cercetătorilor danezi a fost publicat în revista Pediatrics.

Riscul s-a triplat dacă acele mame au avut perioade prelungite de febră - o săptămână sau mai mult - înainte de cea de-a 32-a săptămână de sarcină.

De asemenea, administrarea de antibiotice în timpul sarcinii a fost şi ea asociată cu o probabilitate uşor mai mare de a avea un copil suferind de autism.

Totuşi, autorii studiului insistă asupra faptului că "nu se ştie deocamdată dacă un tratament antibiotic se află la originea legăturii observate au autismul".

"Această relaţie între antibiotice şi autism reprezintă ceva nou care trebuie încă să fie confirmat", au adăugat ei.

Ţinând cont de legătura observată între autism şi gripa din timpul sarcinii, autorii studiului recomandă femeilor însărcinate să se vaccineze contra gripei, ca măsură de precauţie.

Savanţii danezi au efectuat această cercetare bazându-se pe rezultatele unui studiu realizat pe şoareci, care i-a făcut să afirme că activarea sistemului imunitar matern în timpul sarcinii poate provoca deficienţe în dezvolarea neuronală a fetusului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gripa în timpul sarcinii dublează riscul de autism al copilului.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gripa în timpul sarcinii dublează riscul de autism al copilului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei