Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 aug 2012 - Anul XVII, nr. 200 (5105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îngrijorător

Debutul noului an şcolar ar putea determina creşterea numărului bolnavilor de meningită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Debutul noului an şcolar ar putea determina creşterea numărului bolnavilor de meningită, a declarat, ieri, directorul executiv adjunct medical al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, care a arătat că boala se răspândeşte mai uşor în colectivităţi şi îndeosebi în şcolile şi grădiniţele care nu sunt alimentate cu apă curentă.

Riscurile ca epidemia să se extindă sunt cu atât mai mari cu cât, în judeţ, numărul unităţilor de învăţământ care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, pentru că nu îndeplinesc condiţiile minime, sunt de ordinul sutelor.

 

Sute de elevi vin la şcoală cu apă de acasă şi nu au unde se spăla pe mâini

Un control efectuat anul trecut de DSP Suceava a arătat dezastrul din sistemul educaţional, dezastru care se menţine la aceleaşi cote şi în 2012: sute de elevi vin la şcoală cu apă de acasă şi nu au unde se spăla pe mâini, însituaţii greu de imaginat pentru perioada în care trăim fiind şi câteva mii de copii care învaţă în unităţi cu toalete insalubre sau săli de clasă lăsate în paragină.

Între timp, în judeţ, numărul persoanelor afectate de meningită creşte de la o săptămână la alta. Astfel, în intervalul 20-26 august, la Spitalul de Urgenţă Suceava au fost internate din cauza acestei afecţiuni şapte persoane cu vârste cuprinse între 5 şi 34 ani. Patru din totalul pacienţilor, respectiv trei copii şi un adult, provin din municipiul Suceava, restul bolnavilor fiind din comunele Dărmăneşti, Dumbrăveni şi Zvoriştea, unde s-a înregistrat câte un caz.

 

Epidemia de meningită numără în momentul de faţă 308 cazuri

Până în prezent, numărul bolnavilor de meningită din judeţ a ajuns la 308. La această oră, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava mai sunt internaţi nouă pacienţi, toţi cu forme uşoare şi medii de boală, cu evoluţie favorabilă sub tratament.

Pentru prevenirea unor noi cazuri de boală, directorul executiv adjunct medical al DSP Suceava continuă să recomande respectarea regulilor de igienă personală. Pe de altă parte, până la începerea noului an şcolar, unităţile de învăţământ vor fi evaluate din punct de vedere al igienizării, aprovizionării cu apă, dotării cu materiale de curăţenie şi dezinfecţie, a mai spus dr. Cătălina Zorescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Debutul noului an şcolar ar putea determina creşterea numărului bolnavilor de meningită.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Debutul noului an şcolar ar putea determina creşterea numărului bolnavilor de meningită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei