Un nou studiu american, publicat luni, dezvăluie noi virtuţi ale ciocolatei negre, care, consumată cu moderaţie şi însoţită de un stil de viaţă sănătos, permite obţinerea unei scăderi a indicelui de masă corporală (IMC). În ciuda conţinutului ei ridicat de calorii, ciocolata este bună pentru metabolism, afirmă autorii acestui studiu realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane, publicat în revista americană Archives of Internal Medicine.
Participanţii, a căror vârstă medie a fost de 57 de ani, care mâncau ciocolată în medie de două ori pe săptămână şi făceau sport de 3-4 ori pe săptămână, aveau un IMC mai mic în comparaţie cu cel al persoanelor care nu consumau acest desert la fel de des.
Indicele de masă corporală (IMC) permite calcularea corpolenţei unei persoane şi este raportul dintre greutate şi pătratul înălţimii acelei persoane. El ajută la evaluarea riscului de apariţie a bolilor asociate cu excesul ponderal sau cu o greutate sub media normală.
Persoanele care au un IMC mai mic de 18 sunt considerate slabe, cele cu un IMC cuprins între 18 şi 25 sunt considerate ca având o greutate normală, cele cu un IMC cuprins în intervalul 25,1 - 30 sunt supraponderale, iar obezitatea morbidă începe atunci când IMC-ul depăşeşte valoarea 30.