Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mar 2012 - Anul XVII, nr. 64 (4969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Constipaţia – tratamente alternative

Odată cu consumul tot mai mare de produşi alimentari plini de conservanţi şi factori de creştere, combinat cu stresul cotidian şi lipsa de exerciţii fizice, boli precum constipaţia, îşi fac tot mai mult simţită prezenţa în rândul populaţiei.

Vă prezentăm mai jos, câteva combinaţii de plante şi remedii naturiste ce combat şi tratează această afecţiune.

Cruşinul se poate administra sub formă de tinctură, în doză de câte 15 picături, înainte de cele trei mese sau ca decoct. Decoctul se prepară prin fierberea a 3 linguriţe de scoarţă uscată, în 200 ml apă, timp de 15 minute, urmată de macerarea acestui decoct timp de 8 ore. Lichidul decantant se bea seara.

Florile de piersic sunt indicate în constipaţia copiilor, ca laxativ uşor. Se administrează ca infuzie, dintr-o lingură de flori de piersic la o cană cu apă. În funcţie de vârstă, este indicat să se consume de la 1 cană până la 2 căni pe zi.

Florile de măceş se administrează în cazuri de constipaţie ca infuzie din 25 g flori la 1 litru de apă şi se beau 3-4 căni pe zi.

Nalba se foloseşte sub formă de infuzie din flori sau din frunze; conţinutul a 7 linguriţe de flori la 1 litru de apă, din care se consumă 2-3 căni pe zi, are efect laxativ.

Florile de soc se folosesc ca decoct; 10 grame de flori uscate la o cană de apă; aceasta este cantitatea indicată pentru o zi.

Frunzele de frasin sunt indicate sub formă de infuzie: 25 g la jumătate de litru de apă, cantitate care se bea în cursul unei zile.

Frunzele de volbură: se prepară o infuzie din 2 grame pulbere de plantă la o cană cu apă; se consumă dimineaţa; au o acţiune purgativă.

Ca laxative şi în acelaşi timp, ca pansamente intestinale se pot folosi seminţele de in, în doze de 3 linguri la 1 litru de apă. Compoziţia este lăsată  la macerat o noapte; se beau 3 căni pe zi.

Atenţie! Nu se recomandă folosirea, pentru perioade lungi de timp, a laxativelor şi purgativelor (în special, preparatele alopate), care au un efect iritant asupra mucoasei intestinale, agravând afecţiunea.

Reflexoterapie: se masează zonele colon transversal, colon descendent, colon sigmoid, anus, timp de 30 – 40  de minute şi zona limfă corp inferior, timp de 3 minute. În perioada tratamentului se iau 3 linguri de seminţe de in la fiecare masă cu puţin ceai.

Smochinele şi prunele uscate, înmuiate peste noapte în apă la temperatura camerei, au efect laxativ.

Cicoarea are efect laxativ, dacă se bea o ceaşcă pe stomacul gol. Este indicat să se ţină o cură cu sucuri de legume şi fructe, ce trebuie băute dimineaţa pe stomacul gol. Se mai pot lua 4-6 linguri de tărâţe de grâu în ceai sau lapte, 5 linguri de ceai de obligeană, 3 linguri de cărbune de tei pe zi, cataplasmă lombo-abdominală cu argilă, miere de albine şi suc de varză proaspătă ce trebuie păstrată local 3 ore pe zi.

Se recomandă ca terapiile să fie însoţite de duşuri reci, băi de soare, cure de aer, gimnastică respiratorie şi fizică.

O altă reţetă utilă este următoarea: 1 linguriţă de seminţe de in, 1 lingură tărâţe de grâu, 1 lingură de hrişcă sau seminţe de floarea soarelui, 5 linguri de morcov ras, 1 lingură ceapă mărunţită, 2 linguri ulei de măsline.

Ca terapie de susţinere este recomandată consumarea apei de argilă. Se prepară punând de seara într-un vas de sticlă apă plată şi un bulgăre de argilă. Se lasă până dimineaţă, când se agită conţinutul cu un băţ de lemn şi se bea stomacul gol, la o jumătate de oră înainte de prima masă. 

Aceste informaţii cu caracter terapeutic se recomandă să fie utilizate doar la sfatul şi sub supravegherea unui specialist în terapii alternative.

Mihai Marius MOISOIU
psiholog – psihologie clinică
terapeut – terapii alternative
www.onlinetherapym.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Constipaţia – tratamente alternative.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Constipaţia – tratamente alternative0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tratament eficient pentru constipatie trimis de
( 4 mai 2012, 16:59:04
In trecut avusem probleme mari de constipatie. Nu ieseam cu zilele la baie. Dupa ce am facut o colonoscopie, doctorul mi-a recomandat pudra detoxifianta de zeolit. Cautand feed-backuri despre produsele pe baza de zeolit, am remarcat foarte multa lume care s-a vindecat cu ajutorul acestei roci vulcanice. Multumita persoanelor care se ocupa de situl www.zeolite.ro si care mi-au dat cele mai bune indicatii, am scapat de hemoroizi si constipatie!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei