Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 feb 2012 - Anul XVII, nr. 47 (4952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fructele acre, cele mai bune pentru prevenirea accidentelor cerebrale

Femeile care consumă în mod regulat fructe acre, cum ar fi portocalele sau grapefruitul, îşi pot reduce astfel riscul de a suferi un accident cerebral, potrivit unui studiu american citat de AFP.
Studiul a fost realizat pe baza unui sondaj făcut de infirmiere din SUA, timp de aproape 14 ani, în rândul a 69.622 de paciente, care au răspuns la întrebări privind alimentaţia lor, inclusiv consumul de fructe şi legume.
Scopul cercetării a fost studierea efectelor flavonoidelor - substanţe conţinute în special în fructe, legume, ciocolată amăruie şi vin roşu - asupra sănătăţii.
Cercetătorii au descoperit că pacientele care mâncau mai multe portocale şi grapefruit şi beau suc din aceste fructe îşi reduceau riscul de a suferi un atac cerebral cu 19%.
Principalul autor al studiului, Aedin Cassidy, a explicat că reducerea riscului de atac cerebral este legată de consumul de fructe şi legume, mai exact de aportul de vitamina C.
"Flavonoidele sunt cunoscute pentru că oferă o anumită formă de protecţie, influenţând diferite mecanisme, cum ar fi ameliorarea funcţiilor vaselor sanguine sau efectul antiinflamator", a mai spus Cassidy, profesor de nutriţie la Facultatea de medicină a Universităţii East Anglia din Norwich, Marea Britanie.
Cercetătorii speră ca studii ulterioare să aducă lămuriri suplimentare privind această legătură care ar exista între consumul de fructe acre şi reducerea riscului de atac cerebral la femei, recomandându-le acestora din urmă să consume mai degrabă fructe decât sucuri derivate, care conţin aditivi bogaţi în zahăr.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fructele acre, cele mai bune pentru prevenirea accidentelor cerebrale.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fructele acre, cele mai bune pentru prevenirea accidentelor cerebrale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei