Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2011 - Anul XVI, nr. 188 (4786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Test ADN pe baza celulelor prelevate din sângele matern, fiabil pentru a determina sexul bebeluşilor

Un test ce utilizează celule fetale prelevate din sângele matern după a şaptea săptămână de sarcină este eficient şi lipsit de riscuri pentru a determina sexul bebeluşilor, dar şi eventualele anomalii genetice, potrivit unui studiu publicat marţi în Statele Unite ale Americii, informează AFP.

În schimb, testele efectuate pe urina mamei nu par a fi fiabile pentru determinarea sexului copilului, au anunţat autorii studiului, publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA) din 10 august.

Analiza celulelor fetale din sângele femeilor însărcinate poate să devină o alternativă eficientă pentru amniocenteză - o procedură ce permite efectuarea unei analize citogenetice, a cromozomilor fetusului, dar care este mai riscantă.

Amniocenteza este în prezent procedura medicală utilizată cel mai des pentru determinarea anomaliilor genetice şi a sexului bebeluşilor, dar prezintă un anumit risc, destul de scăzut, de provocare a avortului.

În ceea ce priveşte ecografia, aceasta poate folosită pentru determinarea sexului copilului după a 11-a săptămână de sarcină, însă această metodă nu este considerată fiabilă.

Studiul a fost coordonat de Stephanie Devaney, de la National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite ale Americii.

În anumite ţări, precum Olanda, Marea Britanie, Franţa şi Spania, acest test este deja utilizat clinic în mod obişnuit, în ciuda absenţei unei evaluări oficiale a performanţelor sale.

Recent, anumite societăţi au început să propună spre vânzare acest test către consumatorii direcţi, pe internet, au precizat autorii studiului.

Testul este prezentat ca fiind "non-medical" şi destinat spre fi utilizat de viitorii părinţii care sunt curioşi să afle ce sex va avea copilul lor.

Autorii studiului precizează că, în anumite cazuri, noul test a determinat sexul bebeluşului cu o rată de exactitate cuprinsă între 95% şi 99% încă din perioada de sarcină cuprinsă în intervalul cinci-şapte săptămâni.

Studiul a fost realizat pe baza a 57 de studii precedente, la care au participat 3.524 de femei însărcinate cu băieţi şi 3.017 femei însărcinate cu fete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Test ADN pe baza celulelor prelevate din sângele matern, fiabil pentru a determina sexul bebeluşilor.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Test ADN pe baza celulelor prelevate din sângele matern, fiabil pentru a determina sexul bebeluşilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei