Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mai 2011 - Anul XVI, nr. 102 (4700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Practicile Tai-Chi, benefice pentru pacienţii care suferă de insuficienţă cardiacă cronică

Practicarea unor exerciţii de gimnastică, inspirate din artele marţiale chinezeşti Tai-Chi, contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii, a stării de dispoziţie şi a tonusului pacienţilor care suferă de insuficienţă cardiacă cronică, informează AFP.

Studiul, publicat luni în Archives of Internal Medicine, a fost coordonat de Gloria Yeh, medic la Beth Israel Deaconess Medical Center şi profesor la Facultatea de medicină din cadrul Universităţii Harvard.

În trecut, persoanele suferind de insuficienţă cardiacă cronică erau considerate ca fiind mult prea fragile pentru a putea să practice exerciţii fizice. Până la sfârşitul anilor '80, recomandarea standard a medicilor pentru aceşti pacienţi viza evitarea efortului fizic.

"Rezultatele preliminare ale acestui studiu dau de înţeles că practicile Tai-Chi ar putea avea efecte benefice asupra acestor pacienţi, însă ele nu au fost verificate încă în cadrul unor teste clinice de amploare", au adăugat autorii studiului.

În cadrul acestor teste, medicii americani au monitorizat 50 de pacienţi care sufereau de insuficienţă cardiacă cronică. Pacienţii au efectuat câte o oră de Tai-Chi, de două ori pe săptămână, timp de 12 săptămâni.

În cadrului unui al doilea grup de 50 de pacienţi, suferind de aceeaşi afecţiune şi având vârste comparabile, voluntarii au efectuat exerciţiile fizice recomandate în mod uzual pentru aceşti pacienţi, care constau în special în mersul pe jos, timp de şase minute pe zi, de două ori pe săptămână.

La finalul studiului, deşi nu a fost constatată nici o diferenţă în privinţa nivelului de oxigenare a organismului între cele două grupuri, voluntarii care au practicat Tai-Chi au beneficiat de o îmbunătăţire evidentă a calităţii vieţii şi a stării lor de dispoziţie.

Aceşti pacienţi au beneficiat şi de o creştere a nivelului de încredere în propriile forţe şi au decis să continue să practice anumite practici Tai-Chi după încheierea perioadei de monitorizare medicală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Practicile Tai-Chi, benefice pentru pacienţii care suferă de insuficienţă cardiacă cronică.
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Practicile Tai-Chi, benefice pentru pacienţii care suferă de insuficienţă cardiacă cronică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei