Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 sep 2010 - Anul XV, nr. 224 (4515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetători din domeniul obezităţii, orbirii şi maladiilor sangvine, câştigătorii Lasker Awards 2010

Cercetătorii care au descoperit un hormon asociat cu obezitatea, o proteină asociată cu o formă frecventă de orbire şi care au contribuit la obţinerea unor progrese importante în tratamentul unei maladii sangvine genetice au fost recompensaţi, marţi, cu Lasker Awards pe 2010, informează Reuters.

Premiile Lasker, decernate anual de Albert and Mary Lasker Foundation, sunt distincţii individuale în valoare de 250.000 de dolari, considerate un bun indicator pentru viitorii laureaţi ai premiilor Nobel pentru medicină şi chimie din anul în curs.

Laureaţii din acest an ai Lasker Awards sunt:

Douglas Coleman de la Jackson Laboratory din Bar Harbor (statul american Maine) şi Jeffrey Friedman de la Rockefeller University din New York - recompensaţi pentru descoperirea leptinei, un hormon asociat cu apetitul şi cu obezitatea.

Napoleone Ferrara de la compania Genetech din San Francisco, o filială a grupului farmaceutic elveţian Roche, care a descoperit cum se pot folosi anumite medicamente anticancer, denumite inhibitori VEGF, pentru a stopa acea creştere excesivă a vaselor sangvine care declanşează degenerescenţa maculară. Grupul Roche comercializează deja medicamentul Lucentis care tratează această afecţiune, considerată principala cauză a orbirii.

David Weatherall, directorul onorific al Weatherall Institute of Molecular Medicine din cadrul Universităţii Oxford din Marea Britanie, recompensat pentru "cele cinci decenii de cercetări în domeniul ştiinţelor biomedicale, încununate cu descoperirea unor maladii genetice ale sângelui" şi pentru "contribuţia la îmbunătăţirea îngrijirilor medicale de pe Glob de care au beneficiat copiii afectaţi de maladia genetică sangvină denumită talasemie".

În 2009, premiile Lasker au revenit cercetătorilor John Gurdon, Shinya Yamanaka, Brian Druker, Nicholas Lydon, Charles Sawyers şi Michael Bloomberg.

Premiul Nobel pentru medicină va fi decernat în acest an pe 4 octombrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercetători din domeniul obezităţii, orbirii şi maladiilor sangvine, câştigătorii Lasker Awards 2010.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cercetători din domeniul obezităţii, orbirii şi maladiilor sangvine, câştigătorii Lasker Awards 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei