Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iun 2010 - Anul XV, nr. 127 (4418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eşecul curelor de slăbire, pus, în mod eronat, pe seama metabolismului

Eşecul curelor de slăbire pe care le ţin numeroase persoane supraponderale este pus, de obicei, şi în mod eronat, pe seama unui metabolism mai lent, informează cercetătorii britanici, citaţi de dailymail.co.uk.

Aceste persoane obişnuiesc să spună că au o problemă cu greutatea corporală din cauza propriului metabolism, însă, potrivit experţilor britanici în nutriţie, această afirmaţie este departe de a fi adevărată.

Dieteticienii şi nutriţioniştii britanici afirmă că aud această scuză foarte des, mai ales din partea persoanelor de vârstă medie, care încearcă să le explice faptul că cei mai buni prieteni ai lor, deşi mănâncă de două ori mai mult decât ei, reuşesc să se menţină svelţi, aparent fără a depune nici un efort.

Persoanele supraponderale insistă, de regulă, până într-acolo încât afirmă că au multe kilograme în plus nu pentru că ar mânca în exces, ci din cauza faptului că organismele lor nu ard caloriile primite la fel de eficient ca şi prietenii lor mai slabi.

Mit: Bărbaţii au un metabolism mai rapid decât femeile, care îi protejează împotriva creşterii în greutate. Este adevărat faptul că bărbaţii au un metabolism mai ridicat decât femeile, această diferenţă constând în aproximativ 300 de calorii pe zi. Deşi în trecut era adevărat faptul că femeile se îngrăşau mai mult pe măsură ce avansau în vârstă, bărbaţii au "recuperat" considerabil în ultimele decenii în această privinţă, deci un metabolism mai ridicat nu îi protejează în mod automat pe bărbaţi faţă de creşterea în greutate. Şi bărbaţii trebuie să fie atenţi la consumul lor caloric zilnic, dacă nu vor să se îngraşe.

Mit: Exerciţiile fizice ajută la stimularea metabolismului. Nici această afirmaţie nu este tocmai justificată. Este adevărat că exerciţiile de anduranţă, precum ridicarea greutăţilor sau aparatele de fitness sporesc masa musculară, însă muşchii au o rată a metabolismului destul de scăzută, iar pentru a câştiga un kilogram de muşchi în urma practicării acestor sporturi, voluntarii au adăugat doar 10 calorii - echivalentul unei jumătăţi de lingură de zahăr - la rata metabolismului lor zilnic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eşecul curelor de slăbire, pus, în mod eronat, pe seama metabolismului.
 Vizualizări articol: 325 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Eşecul curelor de slăbire, pus, în mod eronat, pe seama metabolismului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei