Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iun 2010 - Anul XV, nr. 126 (4417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rituxan, medicamentul care reduce cu 50% riscul de reapariţie a cancerului limfatic

Rituxan, medicamentul anticancer produs de laboratoarele elveţiene Roche, reduce cu 50% riscul de reapariţie a limfomului nodular, un cancer al sistemului limfatic, potrivit unui studiu clinic ale cărui rezultate au fost date publicităţii săptămâna trecută, relatează AFP.

"Noile rezultate oferă o nouă speranţă asupra manierei de a lupta împotriva acestei maladii", a declarat medicul Gilles Salles de la Universitatea din Lyon (Franţa) într-o conferinţă organizată de American Society of Clinical Oncology (ASCO), care a precedat conferinţa anuală a acestei asociaţii, ce va avea loc în perioada 4-8 iunie la Chicago.

"Medicamentul Rituxan, folosit ca terapie de întreţinere, va deveni, probabil, o normă în tratamentul pacienţilor", a adăugat medicul francez, menţionând că cele mai multe dintre persoanele suferind de această boală, denumită limfom non-Hodgkins (LNH), sunt expuşi în faţa unui risc crescut de reapariţie a cancerului în primii 3-6 ani după încheierea terapiei iniţiale.

Testele clinice au fost efectuate pe un eşantion de 1.000 de pacienţi care au avut un astfel de limfom nodular în stadiul III şi IV, iar riscul de reapariţie a bolii a fost considerabil redus sau chiar eliminat, în urma chimioterapiei bazate pe Rituxan.

Jumătate dintre voluntari au fost trataţi timp de doi ani, după încheierea terapiei iniţiale, cu Rituxan, iar cealaltă jumătate nu a beneficiat de acest tratament de întreţinere.

După o perioadă medie de monitorizare de 25 de luni, boala a reapărut la 18% din totalul pacienţilor trataţi cu Rituxan, comparativ cu 34% cât s-a înregistrat în grupul de control.

Efectele benefice ale tratamentului au fost observate la toţi pacienţii, indiferent de stadiul bolii, de vârsta pacienţilor sau de specificul terapiei iniţiale, a precizat medicul Gilles Salles, principalul autor al studiului.

Medicamentul Rituxan, cunoscut în Europa şi sub numele de MabThera, a fost în general bine tolerat de către pacienţi, singurul efect secundar notabil fiind riscul de infecţie, care a fost de 37% în cadrul grupului tratat cu acest medicament, comparativ cu 22% în cadrul grupului de control.

Pe baza rezultatelor acestor teste clinice, laboratoarele Roche şi compania specializată în biotehnologie Biogen au depus o cerere de autorizare la Food and Drug Administration (FDA), autoritatea americană în domeniul medicamentelor, pentru ca Rituxan/ MabThera să fie autorizat ca tratament "post-maladie" împotriva limfomului nodular.

Medicamentul este deja omologat atât în Statele Unite cât şi în Europa pentru a fi administrat în tratamentul maladiei, în momentul în care aceasta începe să se dezvolte.

Medicamentul Rituxan a fost deja autorizat de FDA în 1997 în tratamentul împotriva poliartritei reumatoide şi al anumitor tipuri de leucemii.

Veniturile generate de comercializarea acestui medicament pe plan mondial au totalizat 5,6 miliarde de dolari în 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rituxan, medicamentul care reduce cu 50% riscul de reapariţie a cancerului limfatic.
 Vizualizări articol: 770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rituxan, medicamentul care reduce cu 50% riscul de reapariţie a cancerului limfatic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei