Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iun 2010 - Anul XV, nr. 126 (4417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acupunctura favorizează sinteza unei molecule naturale care combate durerea

Acupunctura combate durerea din muşchi deoarece favorizează sinteza unei molecule naturale, denumită adenozină, care are efecte calmante, potrivit unui studiu publicat în ediţia online a revistei Nature Neuroscience, informează AFP.

Neurologul Maiken Nedergaard, de la Universitatea Rochester din New York, a identificat rolul acestei molecule în efectele avute de acupunctură şi a coordonat un studiu realizat pe şoareci care sufereau de diverse afecţiuni la nivelul membrelor.

Şoarecii au fost supuşi unui tratament de acupunctură clasic, timp de 30 de minute, în timpul şedinţei ace foarte fine fiind înfipte într-un punct din zona genunchiului numit punctul Zusanli.

Cercetătorii au constatat că durerea a scăzut cu două treimi în intensitate, iar nivelul de adenozină din ţesuturile din jurul acelor era de 24 de ori mai mare decât cel măsurat înainte de începerea tratamentului.

Dacă medicii suprimau receptorii de adenozină, acupunctura nu avea niciun efect. Prin creşterea concentraţiei de adenozină, durerea scădea în intensitate, chiar fără acupunctură.

Acest studiu demonstrează impactul avut de acupunctură asupra sistemului nervos periferic, completând informaţiile cunoscute deja de cercetători despre efectele acestei practici medicale milenare asupra sistemului nervos central, care ajută organismul să sintetizeze o serie de endomorfine care sunt calmante naturale.

Concluziile acestui studiu vor fi prezentate şi în cadrul conferinţei Purines 2010, organizată la Barcelona în perioada 30 mai - 2 iunie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acupunctura favorizează sinteza unei molecule naturale care combate durerea.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acupunctura favorizează sinteza unei molecule naturale care combate durerea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei