Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mai 2010 - Anul XV, nr. 105 (4396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Terapii alternative

Vezica urinară şi tensiunile psihice

Vezica urinară este un organ în care, toate substanţele eliminate de rinichi, se colectează sub formă de urină şi aşteaptă să fie eliminate. Presiunea determinată de urina ce se colectează în vezică, ne sileşte să o eliminăm afară, ceea ce duce la o senzaţie de uşurare.

Adesea, în anumite situaţii, omul se află în situaţii tensionante, legate de o frică, stres, conjuncturi de aşteptare a unui eveniment, etc. În acele momente, presiunea de pe nivelele psihice coboară mai jos, în zona vezicii şi este resimţită ca şi presiune corporală, ce semnalizează şi ne solicită  să ne deconectăm, intrând într-o stare de uşurare.

Ceea ce nu se poate realiza în plan psihic, suntem siliţi să rezolvăm prin intermediul vezicii. Presiunea diferitelor situaţii şi conjuncturi, poate deveni neplăcută, jenantă şi chiar dureroasă, prin somatizarea ei, în cazul în care nu lăsăm lucrurile să curgă.

Putem analiza aici, şi transformarea presiunii pasive de la nivel psihic, în presiune activă, la nivelul vezicii, deoarece orice contact uman poate fi întrerupt şi manipulat pe motivul că trebuie să mergem la toaletă. Atunci, persoana suportă o presiune şi exercită o presiune, în acea conjunctură situaţională. Apare tendinţa de a folosi simptomele pentru manipularea puterii, strategia  manifestându-se disimulat, deoarece puţini oameni au curajul de a exprima deschis dorinţa de putere. Majoritatea oamenilor, încearcă să-şi impună dorinţele refulate pe căi ocolite, folosindu-se de boală şi slăbiciunea socială. Nimeni nu e interesat să demaşte aceste strategii de putere deoarece, mai toată lumea le foloseşte.

Dacă un copil este supus de-a lungul zilei unei presiuni psihice puternice şi el nu se poate elibera de ea, nici nu se poate opune, enurezisul nocturn, rezolvă simultan mai multe probleme:  realizează actul de “a da drumul” ca răspuns la presiunea pe care o suportă, totodată, el fiind la adăpost. Acest lucru nu s-ar fi realizat dacă copilul ar fi încercat o deschidere a supapei psihice (ne referim la replici, comentarii contra celor ce îl tensionează). Siguranţa ar fi fost pusă în pericol în aceste circumstanţe. Putem evidenţia aici, şi conexiunile între incontinenţa urinară şi plâns. Ambele au rolul de a descărca tensiunile interioare, prin eliberarea unor căi spre exterior, iar enurezisul nocturn poate fi numit şi “plânsul de jos”.

Psiholog Mihai MOISOIU
Psihologia muncii – psihologie organizaţională.
- psihologia transporturilor.
Trainer life style
Terapeut – terapii alternative

E-mail: training.reality@gmail.com

Telefon: 0753937223

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vezica urinară şi tensiunile psihice.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Vezica urinară şi tensiunile psihice4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei