Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 apr 2010 - Anul XV, nr. 95 (4386)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aveţi grijă unde păstraţi suplimentele alimentare!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suplimentele alimentare şi vitaminele îşi pierd eficienţa în doar o săptămână dacă sunt păstrate în condiţii improprii, ca de exemplu într-un dulap din bucătărie sau baie. Experţii spun că din cauza mediului umed care se creează, medicamentele îşi pierd efectul terapeutic, chiar şi dacă sunt ţinute în flacoane sau tuburi cu capac.

Cercetătorii din domeniul alimentar au descoperit că substanţele cristaline - inclusiv vitamina C, anumite forme ale vitaminei B şi alte tipuri de suplimente alimentare - sunt extrem de sensibile la un proces chimic ireversibil, numit delicvescenţă. Acest termen denumeşte proprietatea unor substanţe solide de a se lichefia lent, absorbind umiditatea atmosferică. Cu alte cuvinte, substanţele nutritive esenţiale din suplimentele alimentare se dizolvă pur şi simplu în aer, din cauza gradului mare de umiditate existent în bucătării şi băi.

Specialiştii în ştiinţa alimentaţiei vă sfătuiesc să depozitaţi suplimentele alimentare şi nutritive care vă sunt prescrise în locuri foarte uscate, unde nu există riscul să pătrundă umiditatea. "Probabil că vi se întâmplă să vedeţi că sarea sau zahărul păstrate în diverse recipiente în bucătărie se cristalizează, formând nişte 'cocoloaşe'. Acesta este semn de delicvescenţă şi acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul medicamentelor", explică specialiştii.

Procesul poate provoca anumite instabilităţi chimice în produsele farmaceutice, şi pentru că ingredientele conţinute se dizolvă, calitatea medicamentelor şi aportul de substanţe nutritive scade. Oamenii de ştiinţă avertizează că nici măcar recipientele cu capac nu pot împiedica această deteriorare. Deschiderea şi închiderea flaconului în mod repetat vor schimba "mediul" din interiorul acestuia, pentru că umiditatea şi umezeala vor pătrunde treptat în recipient. Specialiştii au ţinut să precizeze că primul semn al deteriorării suplimentelor nutritive este apariţia unei cantităţi cât de mici de lichid în flacon sau apariţia unor pete maronii pe tablete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aveţi grijă unde păstraţi suplimentele alimentare!.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aveţi grijă unde păstraţi suplimentele alimentare!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei