Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 apr 2010 - Anul XV, nr. 85 (4376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O combinaţie de alimente contribuie la reducerea riscului de declanşare a maladiei Alzheimer

O combinaţie de alimente, printre care se numără carnea de peşte, fructele, legumele, carnea roşie şi produsele lactate, pare să fie asociată cu un risc mai mic de declanşare a maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu publicat în Archives of Neurology, informează AFP.

Acest studiu, coordonat de medicul Yian Gu de la Universitatea Columbia din New York, a fost efectuat pe un eşantion de 2.148 de pacienţi cu vârsta medie de 65 de ani care nu prezentau simptome ale maladiei Alzheimer la începutul cercetării.

Participanţii au completat un chestionar despre regimul lor alimentar şi au fost testaţi la fiecare 18 luni, timp de patru ani, pentru a determina starea sănătăţii cerebrale.

În timpul acestei perioade de monitorizare, 253 de voluntari au dezvoltat maladia Alzheimer.

O anumită combinaţie de alimente a fost asociată de medici cu o reducere a riscului de declanşare a maladiei. În afară de peşte şi fructe, autorii citează uleiul de măsline, diverse tipuri de seminţe, tomatele, carnea de pui, legumele crucifere precum spanacul, dar şi legumele de culori închise printre alimentele capabile să scadă riscul de apariţie a maladiei Alzheimer. Acestora li se adaugă mici cantităţi de lapte integral, unt şi carne roşie, care sunt bogate în grăsimi saturate.

Mai multe nutrimente din aceste alimente au un rol preventiv atunci când sunt combinate. Este vorba de vitaminele B12 şi E, acidul folic şi acizii graşi Omega 3 şi Omega 6. În schimb, autorii studiului citează în special grăsimile saturate pe lista factorilor care contribuie la creşterea riscului de apariţie a acestei maladii.

Dietele bogate în grăsimi saturate sunt asociate cu tulburări ale funcţiilor cognitive, ateroscleroză (blocarea arterelor) şi inflamaţii care afectează creierul prin acumulări de beta-amiloid. Acestea sunt dăunătoare pentru sistemul nervos, pentru că împiedică transmiterea informaţiilor între neuroni. Plăcile de beta-amiloid reprezintă una dintre caracteristicile maladiei Alzheimer.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O combinaţie de alimente contribuie la reducerea riscului de declanşare a maladiei Alzheimer.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O combinaţie de alimente contribuie la reducerea riscului de declanşare a maladiei Alzheimer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei