Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 apr 2010 - Anul XV, nr. 80 (4371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vaccinul împotriva gripei sezoniere îi face pe oameni mai vulnerabili în faţa H1N1

Cercetătorii canadieni au constatat că persoanele vaccinate împotriva gripei sezoniere sunt mai expuse riscului de a contracta virusul H1N1 decât media populaţiei, se afirmă într-un studiu publicat în revista PLoS Medicine, informează AFP.

Totuşi, concluziile acestui studiu, realizat în Canada şi coordonat de Danuta Skowronski de la Centrul de control al maladiilor din oraşul Vancouver, evită să stabilească un raport cauză-efect, limitându-se să amintească de existenţa unei "posibilităţi".

Cu ocazia unui "val" de îmbolnăviri cauzate de virusul H1N1 înregistrat într-o şcoală canadiană în primăvara anului 2009, cercetătorii au observat că persoanele care tuşeau şi care aveau febră au fost mai des vaccinate împotriva gripei sezoniere decât persoanele care aveau în continuare o stare bună a sănătăţii.

Patru studii clinice au fost iniţiate pentru a verifica existenţa unui eventual raport între cele două elemente, pe un eşantion de 2.700 de persoane din Columbia Britanică, Alberta, Ontario şi Québec.

Primul dintre ele, bazându-se pe sistemul existent de monitorizare a gripei, a încercat să determine procentul persoanelor vaccinate contra gripei sezoniere în 2008 în două grupuri - unul compus din persoane care au contractat virusul H1N1 şi celălalt compus din persoane care nu au contractat acest virus.

Acest studiu a confirmat faptul că vaccinul proteja cu adevărat populaţia contra gripei sezoniere, însă părea să fie asociat cu un risc crescut cu 68% de contractare a virusului H1N1.

Celelalte trei studii au dat rezultate similare, probabilitatea de a contracta virusul H1N1 fiind asociată cu un factor de multiplicare situat între 1,4 şi 2,5 pentru persoanele vaccinate contra gripei sezoniere. Totuşi, riscul de spitalizare pentru pacienţii suferind de H1N1 nu a crescut pentru aceste persoane.

În urma acestor studii, cercetătorii canadieni subliniază că este mult prea devreme pentru a trage nişte concluzii ferme din aceste cifre, fenomenele constatate de ei putându-se datora altor factori care nu au fost luaţi în calcul în cercetările lor.

Ei au menţionat, totodată, că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă ca o rădăcină a virusului H1N1 să fie adăugată în vaccinurile preparate pentru viitoarele campanii de vaccinare a populaţiei, ceea ce va permite eliminarea oricărui risc asociat vaccinurilor din 2009 care nu conţineau aceste substanţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccinul împotriva gripei sezoniere îi face pe oameni mai vulnerabili în faţa H1N1.
 Vizualizări articol: 386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vaccinul împotriva gripei sezoniere îi face pe oameni mai vulnerabili în faţa H1N15.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei