Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 mar 2010 - Anul XV, nr. 54 (4345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un dispozitiv magnetic, benefic împotriva migrenelor

Un nou dispozitiv, care eliberează un puls magnetic în partea din spate a craniului, ar putea fi folosit ca tratament alternativ împotriva migrenelor, potrivit unui studiu publicat recent în revista The Lancet Neurology, informează bbc.co.uk.

În urma testelor efectuate, cercetătorii de la Albert Einstein College of Medicine din New York au constatat că 40% dintre pacienţi nu mai aveau dureri, la două ore după ce au folosit acest dispozitiv.

Cercetătorii americani au demonstrat că aparatul nu produce efecte secundare şi are dimensiuni reduse, putând fi folosit cu uşurinţă la domiciliu.

Medicii consideră însă că este nevoie de o serie de teste suplimentare pentru a stabili cu precizie frecvenţele şi dozele acestor impulsuri magnetice.

Dispozitivul emite un puls magnetic singular transcranian (TMS), capabil să întrerupă circuitele electrice cerebrale disfuncţionale, vinovate pentru apariţia simptomelor migrenelor cu aură. Aura este definită drept ansamblul perturbaţiilor senzoriale sau vizuale care apar înainte de declanşarea unei migrene. Printre principalele simptome se numără apariţia unor puncte întunecate şi a unor linii oblice în câmpul vizual, ţiuituri în urechi, amorţeli şi dificultăţi de vorbire.

La acest studiu au participat 200 de pacienţi, timp de trei luni, care au fost rugaţi să folosească noul dispozitiv pentru a-şi trata migrenele cu aură de care sufereau. Jumătate dintre voluntari au primit un dispozitiv placebo.

În urma testelor efectuate, cercetătorii au constatat faptul că pulsul magnetic provenit din acest dispozitiv a fost considerabil mai eficient decât tratamentul placebo.

Migrenele fac parte din cele mai grave 20 de maladii cu caracter permanent, alcătuit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care afectează o optime din populaţia planetei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un dispozitiv magnetic, benefic împotriva migrenelor.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un dispozitiv magnetic, benefic împotriva migrenelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei