Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 oct 2009 - Anul XIV, nr. 247 (4233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O nouă tehnologie de scanare a embrionilor poate dubla şansele de succes ale fertilizării in vitro

O nouă tehnologie de scanare a embrionilor, în vederea depistării malformaţiilor genetice, poate dubla şansele de succes ale unei fertilizări in vitro, potrivit cercetătorilor britanici, relatează BBC News Online.
Această tehnologie a fost prezentată la o conferinţă pe tema fertilităţii, în SUA, iar cercetătorii britanici o susţin cu încredere. Până în prezent, peste 20 de copii au fost concepuţi folosind această tehnică, disponibilă în câteva clinici private din Marea Britanie.
Doctorii consideră că testul, care costă 2.000 de lire sterline, numit hibridizare genomică comparativă (CGH - comparative genomic hybridisation), va fi în special util femeilor mai în vârstă care încearcă să rămână însărcinate şi ale căror embrioni sunt mai susceptibili să aibă erori genetice care favorizează apariţia unor maladii precum sindromul Down.
Prin acest test sunt verificaţi cromozomii din embrion, din primele zile de viaţă ale acestuia, şi numai embrionii cei mai sănătoşi sunt folosiţi apoi în procesul de fertilizare.
Cel mai recent studiu, efectuat în rândul a 115 femei, a dat rezultate "uimitoare", potrivit coordonatorului său, doctorul Dagan Wells, de la Universitatea Oxford. Dintre femeile care au participat la cercetare, multe erau la ultima şansă de fertilizare in vitro, având în jur de 39 de ani şi încercări de fertilizare eşuate în trecut.
În total, 66% dintre aceste femei au rămas însărcinate după test, faţă de 28% - câte rămân în mod normal însărcinate fără a efectua acest test.
"Am fost luaţi prin surprindere de impactul asupra ratei de succes", a declarat doctorul Dagan Wells la conferinţa anuală a American Society of Reproductive Medicine.
"Embriologia avea mare nevoie de aşa ceva", a spus şi Allan Pacey, de la British Fertility Society.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă tehnologie de scanare a embrionilor poate dubla şansele de succes ale fertilizării in vitro.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O nouă tehnologie de scanare a embrionilor poate dubla şansele de succes ale fertilizării in vitro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei