Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 oct 2009 - Anul XIV, nr. 247 (4233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Jenant

Râuri de nămol în oraşul turistic Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Turiştii care se aventurează la Vatra Dornei se vor gândi de două ori înainte de a reveni în această staţiune. Asta dacă vor mai reveni vreodată, după experienţele pe care le trăiesc în staţiune, mai ales în zilele ploioase.

 

Lucrările la noua pârtie de schi a oraşului, care se construieşte în capătul străzii Parc, au transformat staţiunea Vatra Dornei într-o mocirlă. Dezorganizarea firmei care se ocupă cu derularea acestei investiţii de 3,2 milioane de euro, dublată de neputinţa sau lipsa de voinţă a reprezentanţilor administraţiei locale dornene, au făcut ca pe strada Parc să se poată circula doar cu cizme de cauciuc. Greu de crezut că turiştii care au ales să se cazeze într-una din pensiunile din zonă şi-au pus în bagaj încălţăminte pentru şantier.
Practic, de la noua pârtie de schi, aflată în vecinătatea pârtiei de sanie pentru concursuri din Vatra Dornei, tone de pietriş şi mâl au luat-o la vale antrenate de apa de ploaie care se scurge de pe versanţi.
Râurile de nămol se scurg liniştite pe străzi, iar în anumite locuri formează chiar mici cascade înainte de a se vărsa în râul Dorna.
Partea proastă este că aceste ape maronii ascund alte capcane. Este vorba de gropile din carosabil, care la Vatra Dornei sunt la tot pasul, şi care îi determină pe şoferi să dea drumul unui potop de înjurături şi nemulţumiri.
Imaginile surprinse ieri la Vatra Dornei, după numai câteva ore de ploaie, sunt sugestive pentru modul în care conducerea Primăriei ştie să atragă turiştii şi să deruleze o investiţie importantă pentru comunitate.
Şi oamenii din Vatra Dornei spun că ceea ce am văzut ieri în oraş este nimic faţă de zilele de vară, cu ploi torenţiale.

 

Jumătate din banii pentru pârtie provin dintr-o finanţare europeană

Valoarea totală a noii pârtii de schi se ridică la peste 3,25 milioane de euro, din care 1,5 milioane de euro sunt fonduri europene. Noua pârtie va avea o lungime de 900 de metri, iar lucrările vizează realizarea instalaţiei de transport cu cablu de tip teleschi, a instalaţiei de produs zăpada artificială şi a iluminării nocturne pe pârtie.
De asemenea, din fondurile pentru acest proiect se va construi o clădire multifuncţională la baza pârtiei şi se va face racordarea la utilităţi.
Demarate în primăvara acestui an, lucrările la noua pârtie ar trebui finalizate anul viitor, pentru a fi funcţională în iarna 2010-2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Râuri de nămol în oraşul turistic Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 6 voturi
Râuri de nămol în oraşul turistic Vatra Dornei4.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei