Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 oct 2009 - Anul XIV, nr. 247 (4233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înşelătorie

Vânzătorii de vacanţe în Tenerife, sancţionaţi de Protecţia Consumatorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două săptămâni în Tenerife, condiţii de cazare deosebite şi posibilitatea de a face călătoria în decurs de trei ani de zile, cu mai puţin de 1000 de euro, este oferta cu care firma White Sands Marketing SRL din Iaşi a încercat să-i atragă pe suceveni.
Firma îşi căuta clienţii cu ajutorul cărţii de telefoane. Astfel, sucevenii erau contactaţi telefonic şi invitaţi să participe la prezentarea conceptului turistic şi să achiziţioneze excursiile în Tenerife.
Doi dintre sucevenii care au participat la aceste întâlniri şi au cumpărat pachetele oferite de firma White Sands Marketing SRL au depus reclamaţii la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Suceava.
„În urma verificării reclamaţiilor înregistrate, am constatat faptul că firma încheia contracte ale căror clauze sunt generice. Din contract lipsesc prevederi obligatorii, precum dreptul unilateral al părţilor de a rezilia contractul. Mai mult, contractul pe care White Sands Marketing SRL îl încheia cu consumatorii nu putea fi reziliat”, a declarat şeful CJPC Suceava, Elena Oanea. Pentru că este vorba despre o practică abuzivă, firma White Sands Marketing SRL a fost sancţionată cu 10 mii de lei.
Elena Oanea a mai adăugat că din contract lipsesc locaţia exactă unde va pleca cumpărătorul pachetului turistic şi clasificarea hotelului în care acesta urmează să fie cazat, şi pentru aceasta firma a mai fost sancţionată cu o altă amendă, în valoare de 3000 de lei.

 

Vindeau pachete turistice fără autorizaţie de la Ministerul Turismului

Totodată, White Sands Marketing SRL funcţionează fără licenţă şi brevet din partea Ministerului Turismului, abatere care a fost sancţionată de CJPC cu 5.000 de lei.
Pe lângă sancţiunile pecuniare aplicate firmei White Sands Marketing SRL pentru încălcarea legislaţiei privind derularea de servicii turistice, comisarii pentru protecţia consumatorilor au mai dispus şi o serie de măsuri complementare, precum suspendarea activităţii firmei până la obţinerea brevetului şi restituirea integrală a banilor achitaţi de către cei doi suceveni, şi anume 1.900 de euro, în termen de 15 zile lucrătoare.
„Situaţia aceasta va fi comunicată şi la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, astfel încât să fie evitate asemenea practici în alte judeţe”, a declarat şeful CJPC Suceava, Elena Oanea.
Mai mulţi suceveni au fost contactaţi telefonic, în ultima săptămână din luna septembrie, de reprezentante ale firmei White Sands Marketing SRL pentru a fi invitaţi la prezentarea conceptului turistic time-sharing, nou pentru România, prin care pot achiziţiona o proprietate de vacanţă de 4 sau 5 stele pe viaţă, la un preţ avantajos.
Managerul firmei White Sands Marketing SRL este un cetăţean englez.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vânzătorii de vacanţe în Tenerife, sancţionaţi de Protecţia Consumatorilor.
 Vizualizări articol: 2039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vânzătorii de vacanţe în Tenerife, sancţionaţi de Protecţia Consumatorilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ENGLEZ trimis de
(21 oct 2009, 20:59:12
ULTIMA FRAZA INDICA FAPTUL CA SMECHERIA NU ARE NATIONALITATE...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei