Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2009 - Anul XIV, nr. 189 (4175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trăsăturile faciale, un posibil indicator al declinului funcţiilor mintale la bătrâneţe

Bărbaţii cu trăsături faciale simetrice se confruntă cu un risc mai scăzut de declin al funcţiilor lor mintale la bătrâneţe, susţin cercetătorii scoţieni, într-un studiu care a fost publicat în revista Evolution and Human Behaviour, informează bbc.co.uk.
Psihologii de la Universitatea din Edinburg au descoperit o legătură directă între simetria trăsăturilor faciale şi performanţele mintale ale bărbaţilor cu vârste cuprinse între 79 şi 83 de ani.
Cercetătorii au analizat rezultatele studiului Scottish Mental Survey, realizat în 1932, şi au monitorizat trăsăturile faciale ale voluntarilor cu ajutorul fotografiilor. Ei au ajuns la concluzia că există o legătură între aparenţa fizică şi declinul funcţiilor mintale.
Simetria facială indică faptul că persoana în cauză s-a confruntat de-a lungul dezvoltării sale cu mai puţini factori genetici şi perturbaţii de mediu, precum boli, toxine, malnutriţie sau mutaţii genetice.
"Studiile precedente au sugerat faptul că declinul cognitiv este un aspect al procesului de îmbătrânire a corpului. Această legătură demonstrează că simetria facială poate fi folosită drept un marker ce poate să prezică acest declin", a declarat Lars Penke, coordonatorul studiului.
Cercetătorii scoţieni nu au putut însă să obţină rezultate asemănătoare şi în cazul femeilor. Una dintre explicaţiile sugerate de cercetători este faptul că ADN-ul uman are efecte diferite la bătrâneţe asupra femeilor. O altă teorie susţine că declinul mintal este "amânat" în cazul femeilor, deoarece ele trăiesc, în medie,

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trăsăturile faciale, un posibil indicator al declinului funcţiilor mintale la bătrâneţe.
 Vizualizări articol: 424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trăsăturile faciale, un posibil indicator al declinului funcţiilor mintale la bătrâneţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei