Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iun 2009 - Anul XIV, nr. 133 (4119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Calitatea tratamentelor împotriva cancerului s-a îmbunătăţit

Calitatea tratamentelor aplicate bolnavilor de cancer s-a îmbunătăţit, în ceea ce priveşte limitarea toxicităţii şi a intensităţii efectelor secundare, potrivit unui studiu citat de AFP.
În paralel cu evoluţia înregistrată în lupta contra cancerului, medicina a progresat şi în privinţa calităţii tratamentelor aplicate celor care suferă de această maladie, acest progres, din ultimii 20 de ani, fiind însă cel mai puţin cunoscut, după cum a spus doctorul Jennifer Obel la cel de-al 45-lea congres anual al American Society of Clinical Oncology (ASCO), încheiat marţi.
"Medicina este mai bine echipată pentru a contribui la alinarea durerii bolnavilor de cancer, la reducerea senzaţiei de greaţă şi a intensităţii altor efecte secundare cauzate atât de cancer, cât şi de tratamentele împotriva lui", a mai spus Obel.
Unul dintre testele clinice care au fost prezentate la congres demonstra faptul că o cremă în combinaţie cu un antibiotic permite reducerea cu peste 50% a toxicităţii unor medicamente folosite împotriva cancerului, dar care cauzează iritaţii severe ale pielii, cu un efect asemănător acneei. Acestea sunt nu numai inestetice, dar pot cauza la rândul lor infecţii grave.
Prin urmare, înainte de a începe un tratament, bolnavii de cancer trebuie să folosească această cremă, cu o componentă hidratantă, una de protecţie solară şi cortizon, în combinaţie cu un antibiotic.
Totodată, această combinaţie a redus şi alte efecte nocive ale tratamentului anti-cancer, precum oboseala, greaţa şi anemia.
Un alt studiu, ce a constat în trei teste clinice în rândul a 1.140 de femei, a demonstrat că un tratament radiologic mai scurt şi mai bine ţintit, pentru cancerul de sân în fază incipientă, ar fi la fel de eficient şi ar avea mai puţine efecte secundare. "Cu toate că mai necesită cercetare, acest studiu pare să indice că un tratament radiologic parţial este sigur şi fezabil pentru femeile diagnosticate cu cancer la sân în primul stadiu, fără a afecta rata de supravieţuire sau a spori riscul de metastază", a spus doctorul şi cercetătorul Antonis Valachis, din Grecia.
În cele din urmă, un alt test clinic, prezentat la congresul ASCO, de un cercetător britanic, a arătat că, la femeile care au fost deja tratate de cancer ovarian, este inutilă reluarea chimioterapiei, numai pe baza rezultatelor testelor sangvine care indică reapariţia celulelor canceroase. "Pacientele pot, fără a risca nimic, să aştepte primele simptome de revenire a bolii, înainte de a relua un asemenea tratament", a spus doctorul Gordon Rustin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calitatea tratamentelor împotriva cancerului s-a îmbunătăţit .
 Vizualizări articol: 672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Calitatea tratamentelor împotriva cancerului s-a îmbunătăţit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei