Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iun 2009 - Anul XIV, nr. 133 (4119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Computerele, periculoase pentru copii

Durerile de spate şi tulburările de vedere fac parte din categoria binecunoscutelor neplăceri provocate de folosirea computerului, dar numărul accidentelor cauzate de căderea monitoarelor peste copiii de vârstă preşcolară a cunoscut o creştere dramatică după 1994.
Potrivit unui studiu publicat în revista American Journal of Preventive Medicine, numărul accidentelor cauzate de echipamentele informatice a crescut de peste şapte ori din 1994 până în 2006.
Cercetătorii de la Nationwide Children\'s Hospital din statul american Ohio au menţionat peste 78.000 de cazuri de accidente serioase provocate de computere şi alte echipamente tehnice, ce au fost tratate de serviciile de urgenţă ale spitalelor din Statele Unite între 1994 şi 2006.
Aceste accidente s-au multiplicat cu 732% în decurs de 13 ani, înregistrând astfel o progresie de două ori mai mare faţă de ritmul de echipare a familiilor cu un computer personal (309%) în aceeaşi perioadă. Potrivit acestor statistici furnizate de baza de date National Electronic Injury Suverillance System, cele mai multe dintre cele aceste accidente (93%) s-au produs la domiciliu.
Printre cauzele acestor accidente au fost menţionate loviturile accidentale suferite în timpul deplasării sau instalării echipamentelor informatice, împiedicarea de un cablu electric, căzăturile peste aceste echipamente sau căderea accidentală a acestora peste utilizatori. Autorii acestui studiu menţionează şi întinderile musculare cauzate de ridicarea sau deplasarea echipamentelor informatice.
Monitorul este echipamentul cel mai des asociat cu acest tip de accidente, cu frecvenţa cazurilor în creştere de la 11,6% în 1994 la 37,1% în 2003 şi la 25,1% în 2006. Diminuarea din ultimii ani corespunde înlocuirii progresive a monitoarelor cu tub catodic, foarte grele, cu ecranele plate cu cristale lichide, cu o greutate mai mică, a căror manevrare este mult mai uşoară.
Copiii mai mici de cinci ani au înregistrat cel mai mare procent (43,4% ) în rândul persoanelor care au suferit accidente provocate de echipamente informatice.
Deşi accidentele suferite în zona extremităţilor membrelor au fost cele mai frecvente (57,4%) în toate grupele de vârstă, copiii în vârstă de mai puţin de 10 ani s-au accidentat cel mai des în zona capului, frecvenţa accidentelor de acest fel la copiii de sub cinci ani fiind de 75,8%.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Computerele, periculoase pentru copii.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Computerele, periculoase pentru copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei