Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2009 - Anul XIV, nr. 82 (4068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O mutaţie genetică determină apariţia melanoamelor

O mutaţie genetică se află la originea a circa 70% din cazurile de melanom, formă de cancer de piele mortală, potrivit unui studiu publicat în revista Cancer Cell, informează BBC News online.

Studiile precedente au relevat faptul că gena BRAF era distrusă sau suferise o mutaţie în cazul persoanelor cu melanom, dar oamenii de ştiinţă nu ştiau dacă aceasta era o cauză sau un efect al cancerului.

Prin acest studiu recent, cercetătorii au relevat faptul că mutaţia genetică este doar primul pas dintr-o serie de schimbări genetice, produse în cascadă, care conduc la apariţia melanomului.

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Cancer Research. "Ştim că expunerea excesivă la soare poate să provoace cancer de piele, dar nu se cunosc prea multe lucruri despre factorii genetici din spatele acestui fenomen", a declarat Richard Marais, coordonatorul echipei de specialişti.

Aproximativ 9.500 de noi cazuri de melanom malign şi peste 2.300 de decese din această cauză mor în fiecare an în Marea Britanie din cauza acestei maladii.

Expunerea exagerată la razele de soare conduce la apariţia a cel puţin două treimi din cazurile de melanom malign. Această expunere excesivă la soare distruge ADN-ul şi cauzează mutaţii genetice.

Medicii britanici consideră că sunt necesare alte studii şi cercetări viitoare pentru dezvoltarea unor terapii care să ajute la blocarea funcţiilor genei mutant şi la descoperirea unor tratamente eficiente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O mutaţie genetică determină apariţia melanoamelor.
 Vizualizări articol: 1041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
O mutaţie genetică determină apariţia melanoamelor1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei