Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2009 - Anul XIV, nr. 51 (4037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Programarea genetică a bebeluşilor generează controverse

O clinică din Statele Unite a cauzat importante controverse în cadrul comunităţii medicale, oferind viitorilor părinţi şansa de a selecta trăsăturile fizice ale bebeluşilor lor înainte de naştere, precum culoarea ochilor şi a părului, informează BBC News Online.

LA Fertility Institute, condus de Jeff Steinberg, un pionier al tehnicii fertilizării in vitro în anii 1970, a declarat că naşterea primului bebeluş "programat" genetic va avea loc în 2010. Această clinică oferă părinţilor şi posibilitatea de a alege sexul viitorului lor copil.

Specialiştii britanici în tehnica fertilizării in vitro s-au declarat lezaţi de faptul că acest anunţ a ignorat complet faptul că aceeaşi tehnologie poate fi folosită pentru eliminarea maladiilor congenitale moştenite.

Această tehnică se bazează pe o procedură de laborator denumită "diagnostic genetic de preimplantare" (PGD). Ea constă în testarea unei celule recoltate dintr-un embrion aflat într-o fază incipientă de dezvoltare, înainte ca acesta să fie implantat în uterul viitoarei mame.

Medicii vor selecta ulterior un embrion care va prezenta genele dorite - în acest caz, un embrion ce conţine trăsăturile fizice dorite, precum culoarea ochilor şi a părului - care va fi păstrat pentru continuarea sarcinii, eliminându-i pe toţi ceilalţi. Jeff Steinberg a declarat că viitorii părinţi vor putea să apeleze la serviciile clinicile sale atât din motive medicale, cât şi estetice.

Clinica oferă deja acest serviciu de selecţie estetică părinţilor care au testat deja embrionii pentru anumite maladii cromozomiale.

"Nu toţi pacienţii se for califica pentru aceste teste şi noi nu garantăm obţinerea unor «predicţii perfecte» în privinţa culorii ochilor sau a părului", se afirmă într-un comunicat pe site-ul oficial al clinicii americane.

În Marea Britanie, alegerea sexului viitorului copil este interzisă prin lege, iar singurele tehnici de manipulare genetică a embrionului uman permise sunt cele care au legătură cu sănătatea viitorului bebeluş.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programarea genetică a bebeluşilor generează controverse.
 Vizualizări articol: 830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programarea genetică a bebeluşilor generează controverse0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei