Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 feb 2009 - Anul XIV, nr. 41 (4027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Socializarea online poate fi dăunătoare sănătăţii

Sănătatea internauţilor ar putea fi afectată de site-urile de socializare, care îi determină să îşi diminueze contactele directe cu alte persoane în favoarea legăturilor virtuale, susţine un expert, citat de BBC News Online.

Aric Sigman, realizatorul unui studiu în acest sens, spune că reţelele de socializare de tip Facebook au ca scop să aduc oamenii la un loc, însă reuşesc numai să îi ţină departe unii de alţii.

Studiul lui Sigman a fost publicat în jurnalul Biologist, publicaţie a Institute of Biology din Marea Britanie, şi arată că lipsa unei socializări "reale", implicând interacţiunea personală, poate avea efecte la nivel biologic.

El a mai precizat că există indicii care sugerează că lipsa de socializare directă poate altera modul în care funcţionează genele, poate afecta reacţiile imunitare şi nivelul hormonilor, funcţiile arteriale şi performanţa mentală. Sigman mai spune că lipsa socializării directe poate determina creşterea riscului apariţiei de probleme de sănătate serioase, cum ar fi cancerul, atacurile de cord, bolile de inimă şi demenţă.

Sigman susţine că, deşi scopul declarat al site-urilor de socializare este să aducă oamenii la un loc, acestea nu reuşesc decât să îi izoleze şi mai mult. "Reţelele de socializare sunt aria cu cea mai mare creştere a internetului, în special în rândul copiilor", spune el. "Site-urile de socializare ar trebui să ne permită să ne îmbunătăţim viaţa socială, însă rezultatul este total diferit. Reţelele nu ne îmbunătăţesc abilităţile sociale, ci ne izolează", spune Aric Sigman.

El spune că există studii care sugerează că numărul de ore pe care oamenii le petrec interacţionând direct a scăzut dramatic începând din 1987, crescând utilizarea de media electronice. El mai spune că interacţiunea directă are efecte asupra corpului pe care mesajele electronice nu le pot genera.

Sigman mai spune că folosirea mediilor electronice subminează capacităţile de socializare ale persoanelor şi capacitatea lor de a citi limbajul corpului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Socializarea online poate fi dăunătoare sănătăţii.
 Vizualizări articol: 388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Socializarea online poate fi dăunătoare sănătăţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei