Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 dec 2008 - Anul XIII, nr. 293 (3974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O treime dintre britanici va suferi de obezitate în 2012 - studiu

O treime dintre adulţii din Marea Britanie va suferi de obezitate în 2012, când Londra va organiza Jocurile Olimpice, dacă tendinţa actuală se menţine, au avertizat cercetătorii, cerând guvernului să oblige populaţia să adopte un regim alimentar sănătos, relatează AFP.

Aproape 13 milioane de bărbaţi şi femei vor fi obezi în 2012, potrivit calculelor experţilor de la departamentul de epidemiologie şi sănătate publică din cadrul University College London.

Cercetătorii şi-au bazat calculele pe studii din domeniul sănătăţii publice, realizate între anii 1993 şi 2004, potrivit unei lucrări apărute recent în Journal of Epidemiology and Community Health.

În această perioadă, procentul persoanelor obeze a crescut "semnificativ", trecând de la 13,6% la 24%, în cazul bărbaţilor, şi de la 17% la 24,4%, în cazul femeilor.

Dacă această tendinţă se menţine în Marea Britanie, 32% dintre bărbaţi şi 31% dintre femei vor fi obeze în 2012.

Muncitorii necalificaţi sunt cei mai atinşi de această tulburare, pentru că 43% dintre ei riscă să devină obezi, conform acestor modele de previziune, comparativ cu 35% pentru celelalte profesii.

"Această progresie va afecta în special clasele sociale cele mai modeste", avertizează oamenii de ştiinţă britanici, care cer să se ia măsuri "în domeniul sănătăţii publice, pentru a opri sau inversa tendinţele actuale şi pentru a reduce inegalităţile dintre clasele sociale în ceea ce priveşte această problemă".

Un alt studiu publicat joi a relevat faptul că un sfert dintre copiii cu vârste cuprinse între patru şi cinci ani suferă deja din cauza problemelor de greutate sau a obezităţii.

Departamentul Sănătăţii Publice din Marea Britanie a dat asigurări că lupta împotriva obezităţii este o prioritate naţională. "Obezitatea este principala provocare în acest moment, din punctul de vedere al sănătăţii publice".

În fiecare an, aproximativ 9.000 de persoane mor prematur din cauza problemelor de greutate, potrivit datelor oferite de Departamentul Sănătăţii din Marea Britanie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O treime dintre britanici va suferi de obezitate în 2012 - studiu.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O treime dintre britanici va suferi de obezitate în 2012 - studiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei