Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 dec 2008 - Anul XIII, nr. 291 (3972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un bol cu cereale este cel mai sănătos mic-dejun

Micul-dejun compus dintr-un bol cu cereale reprezintă cea mai sănătoasă modalitate pentru a începe o nouă zi, potrivit specialiştilor americani de la National Heart, Lung and Blood Institute, informează telegraph.co.uk.

Acest studiu a fost efectuat pe o durată de 10 ani şi a arătat că persoanele care mănâncă cereale, consumă totodată mai mult lapte decât media obişnuită, iar în acest fel consumă mai puţine alimente bogate în grăsimi, mai puţină carne, mai puţine ouă şi mai puţine băuturi răcoritoare dulci.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.379 de adolescente americane şi susţine că oamenii care consumă cereale au şi alte obiceiuri sănătoase, precum practicarea exerciţiilor fizice cu regularitate.

Cerealele conţin totodată şi vitamine, care au efecte pozitive asupra organismului. Potrivit cercetătorilor americani, aceleaşi persoane care consumă cereale, consumă şi mai multe fibre şi carbohidraţi pe durata unei zile.

Cercetătorii au dorit să afle de ce micul-dejun este adeseori descris ca fiind "cea mai bună masă a zilei". Pentru copii, micul-dejun axat pe cereale are legătură cu o mai bună nutriţie, cu un indice de greutate corporală mai scăzut, cu o mai mare frecvenţă de practicare a sportului şi cu o mai bună calitate a vieţii.

Stilul de viaţă al persoanelor care consumă cereale a fost comparat cu cel al persoanelor care servesc un alt tip de mic-dejun.

Cerealele furnizează organismului mai multe fibre, fier, acid folic, zinc şi mai puţine grăsimi, săruri şi colesterol, în comparaţie cu celelalte tipuri de mic-dejun.

Cercetătorii au remarcat de asemenea că persoanele care preferă cerealele au şi o mai bună dietă globală. Aceste persoane consumă mai mult lapte şi mai puţine băuturi dulci şi carbogazoase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bol cu cereale este cel mai sănătos mic-dejun.
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un bol cu cereale este cel mai sănătos mic-dejun5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei