Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 nov 2008 - Anul XIII, nr. 267 (3948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Educaţia atenuează efectele maladiei Alzheimer

Tomografiile efectuate asupra unor pacienţi care suferă de maladia Alzheimer au relevat faptul că un nivel superior de educaţie protejează pacienţii împotriva acestei forme comune de demenţă, potrivit unui studiu publicat luni în jurnalul Archives of Neurology, relatează Reuters.

Persoanele cu un nivel de educaţie superior s-au descurcat mai bine la testele de memorie şi la cele de rezolvare a unor probleme matematice, cu toate că zonele din creierul lor afectate de maladia Alzheimer erau la fel de întinse ca şi cele ale celorlalţi pacienţi.

Cercetătorii au demonstrat, pe parcursul unor analize anterioare, că mai mulţi ani de şcoală faţă de nivelul mediu de educaţie pot contribui la întârzierea apariţiei pierderilor de memorie asociate cu maladia Alzheimer.

În noul studiu, echipa condusă de Catherine Roe de la Washington School of Medicine din St. Louis a efectuat tomografii cu emisii pozitronice (PET). Cercetătorii au scanat creierele a 37 de persoane care suferă de Alzheimer şi a 161 de persoane care nu suferă de această maladie.

Tomografiile determină cantitatea de plăci neuronale, depozite compuse din fragmente de proteine, care formează legăturile între celulele nervoase din creier. Pentru persoanele cu un număr mic de astfel de plăci, nivelul de educaţie nu a avut nici o legătură cu rezultatele de la testele cognitive.

Pentru pacienţii care prezintă aceste plăci neuronale, performanţele de la teste au fost direct proporţionale cu nivelul de educaţie şi de şcolarizare. "Cu cât eşti mai educat, cu atât vei putea să te descurci cu aceste plăci neuronale din creier, fără să prezinţi simptome de demenţă", a declarat Roe.

Studiul indică faptul că persoanele care au un nivel de educaţie ridicat posedă şi o "rezervă cognitivă" mai mare - capacitatea creierului de a funcţiona în ciuda degradărilor suferite.

În prezent, aproximativ 5,2 milioane de persoane suferă de maladia Alzheimer în Statele Unite, potrivit Alzheimer's Association. Specialiştii se aşteaptă ca numărul acestora să crească, datorită procesului de îmbătrânire a populaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Educaţia atenuează efectele maladiei Alzheimer .
 Vizualizări articol: 798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Educaţia atenuează efectele maladiei Alzheimer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei