Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 nov 2008 - Anul XIII, nr. 267 (3948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Japonezii au obţinut în premieră ţesuturi cerebrale din celule suşă

Cercetătorii japonezi au anunţat că au obţinut în premieră mondială ţesuturi cerebrale din celule suşă embrionare, ceea ce deschide calea pentru noi metode de terapie, potrivit unui comunicat al institutului Riken, transmite AFP.

Cercetătorii de la institutul public de cercetare Riken din Japonia au obţinut ţesuturi de cortex cerebral, "turnul de control" al creierului uman", din celule suşă care au fost anterior prelevate dintr-un embrion.

Înainte de acest experiment reuşit, aceeaşi echipă de cercetători reuşise să stimuleze transformarea celulelor suşă în mai multe tipuri de celule, dar acestea nu au format niciodată ţesuturi.

"În materie de terapie regenerativă, doar câteva maladii pot fi combătute prin transplantarea celulelor simple. Transplantul de ţesuturi ar putea să permită îmbunătăţirea procesului terapeutic", se arată într-un comunicat dat publicităţii de institutul Riken.

"Ţesuturile obţinute în prezent sunt încă insuficiente şi prea slabe pentru a putea să-i vindece pe pacienţii care au suferit un atac cerebral, dar studiul dezvoltării in vitro a ţesuturilor mai mature de cortex cerebral urmează să fie aprofundat", au adăugat cercetătorii japonezi.

Aceste ţesuturi reconstituite ar putea fi folosite şi pentru studierea în laborator a cauzelor care declanşează maladia Alzheimer şi pot fi utile în crearea anumitor vaccinuri.

Cercetările în domeniul celulelor suşă sunt considerate foarte promiţătoare prin prisma tratării diverselor maladii, precum cancerul sau diabetul, sau pentru înlocuirea celulelor, ţesuturilor sau organelor bolnave din corpul uman.

Acest tip de cercetare este controversat în multe ţări, deoarece prelevarea celulelor suşă provoacă distrugerea embrionului uman din care ele au fost colectate. Japonia este una din ţările care autorizează folosirea embrionilor umani în cercetările efectuate asupra celulelor suşă.

Institutul Riken a precizat totodată că a reuşit să obţină ţesuturi de cortex cerebral şi din celulele suşă denumite "celule pluripotente induse" (iPS). Acest tip de celule suşă este obţinut în laborator pe baza celulelor adulte prelevate din piele sau din alt organ al corpului uman, iar acest procedeu ar putea să pună capăt polemicii provocate de chestiunile etice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Japonezii au obţinut în premieră ţesuturi cerebrale din celule suşă.
 Vizualizări articol: 646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Japonezii au obţinut în premieră ţesuturi cerebrale din celule suşă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei