Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 oct 2008 - Anul XIII, nr. 231 (3912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Micul dejun englezesc scade colesterolul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Experţii în probleme de sănătate susţin că un mic dejun care conţine alimente prăjite aduce beneficii. Potrivit nutriţionistului francez Alain Delabos, un mic dejun de tip britanic ajută la menţinerea nivelului de colesterol la cote scăzute. Expertul este de părere că persoanele care au grijă de sănătatea lor nu trebuie să excludă din alimentaţie produsele grase, ci să le mănânce la momentul potrivit.

Aşa-numita tehnică a crononutriţiei se bazează pe ideea că organismul este programat biologic să execute diverse funcţii la anumite ore. „Brânza, de exemplu, este un medicament excelent împotriva colesterolului, atâta timp cât este consumată atunci când trebuie”, a explicat Alain Delabos. Nutriţionistul nu recomandă scăderea cantităţii de alimente şi nici consumul exagerat de fructe şi legume. În schimb, doctorul este de părere că mesele copioase care conţin cartofi prăjiţi şi friptură trebuie servite la patru până la şase ore după un mic dejun cu mâncăruri prăjite. El spune că alimentele dulci sunt permise după-amiaza, însă cina trebuie să conţină doar produse uşoare şi fără grăsime.

Cât despre fructe şi legume, Alain Delabos nu crede că trebuie consumate în exces. „Nu vă recomand să mâncaţi prea multe. Legumele saturează organismul cu săruri minerale şi favorizează acumularea unei cantităţi prea mare de lichide în corp”, a precizat nutriţionistul francez.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Micul dejun englezesc scade colesterolul.
 Vizualizări articol: 1926 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Micul dejun englezesc scade colesterolul5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei