Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 sep 2008 - Anul XIII, nr. 230 (3911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alăptarea reduce considerabil riscul apariţiei cancerului mamar

Alăptarea este benefică atât pentru mamă, cât şi pentru copil, reducând considerabil riscul apariţiei cancerului mamar, informaţie confirmată de un nou studiu britanic publicat de dailymail.co.uk.

Un studiu al statisticilor cazurilor de cancer, efectuat de World Cancer Research Fund (WCRF), a demonstrat că femeile care alăptează timp de un an prezintă cu 4,8% mai puţine riscuri de cancer mamar. Perioada de alăptare nu trebuie să fie neapărat continuă, pentru că alăptarea a doi copii, timp de şase luni fiecare, are acelaşi efect.

Cercetătorii au spus că, deşi procentul de reducere a riscurilor pare să fie destul de mic, probabilităţile de îmbolnăvire se reduc invers proporţional cu perioada de alăptare.

Acest proces reduce nivelul anumitor hormoni canceroşi prezenţi în sângele mamei şi, la sfârşitul perioadei de alăptare, corpul mamei elimină singur celulele mamare deteriorate, care ar fi putut să se transforme în tumori în viitor.

În acelaşi timp, alăptarea poate să reducă şi riscul copilului de a se îmbolnăvi de cancer, mai târziu, prin reducerea riscului de obezitate. Se ştie că greutatea în exces sporeşte riscul de apariţie a numeroase forme de cancer, inclusiv cel intestinal şi diferite tipuri de cancer mamar.

În pofida avantajelor, doar una din patru femei este la curent cu protecţia naturală oferită de alăptare, a evidenţiat un sondaj al WCRF. În Europa, Marea Britanie înregistrează cel mai mic număr de mame care apelează la alăptare, comparativ cu Suedia, unde 98% dintre femei îşi hrănesc bebeluşii la sân.

"Vrem să promovăm informaţia referitoare la faptul că alăptarea reprezintă un lucru pozitiv, pe care femeile îl pot face pentru a reduce riscul de a se îmbolnăvi de cancer mamar", a declarat profesorul Rachel Thompson, directorul programului ştiinţific de caritate.

"Demonstrându-se deja faptul că alăptarea la sân reduce riscul de cancer mamar, recomandăm tuturor femeilor să-şi hrănească bebeluşii exclusiv la sân în primele şase luni, continuând ulterior şi cu hrană suplimentară. Scăderea riscului cu aproximativ 5% pare să nu fie una foarte importantă, dar cu cât perioada de alăptare este mai îndelungată, cu atât riscul de apariţie a cancerului se va reduce", a declarat Thompson.

În ceea ce le priveşte pe mame, alăptarea mai este benefică pentru prevenirea cancerului ovarian şi scăderea riscului de infarct miocardic, cu aproape 25%.

Totodată, laptele matern întăreşte sănătatea copilului, protejându-l împotriva paraziţilor intestinali, a astmului, a infecţiilor pulmonare şi a alergiilor.

Cancerul mamar este cea mai des întâlnită formă de cancer în rândul femeilor din Marea Britanie, afectând, anual, peste 45.000 de femei şi provocând mai mult de 1.000 de decese în fiecare lună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alăptarea reduce considerabil riscul apariţiei cancerului mamar.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Alăptarea reduce considerabil riscul apariţiei cancerului mamar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pt mamici trimis de
( 1 oct 2008, 09:13:26
este adevarat ce scrie in articol.doar ca tinerele fete ar trebui informate inainte de a deveni mamici. poate ca asa vom avea o populatie mai sanatoasa

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei