Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 sep 2008 - Anul XIII, nr. 228 (3909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un restaurant londonez propune un meniu de 6.000 de calorii

Un restaurant din centrul Londrei propune un meniu de 6.000 de calorii, de trei ori aportul zilnic necesar unei femei, consumat în urmă cu o sută de ani de ani de membrii expediţiei conduse de Sir Ernest Shackleton, care a eşuat în cucerirea Polului Sud, relatează AFP.

Restaurantul Green door bar and grill din cartierul de afaceri al Londrei propune o masă echivalentă cu consumul zilnic al unui explorator din misiunea Nimrod, care a vizat cucerirea Polului Sud în premieră. Însă expediţia s-a oprit la numai 160 de kilometri de obiectivul său, din cauza furtunilor şi insuficienţei alimentelor. Urmaşii lui Shackleton vor porni într-o nouă expediţie, la începutul lunii octombrie, pentru cucerirea aceluiaşi obiectiv.

"Am fost mereu o mare admiratoare a lui Shackleton şi, când am auzit despre noua expediţie, m-am gândit că m-aş putea implica", a declarat Alexa Reid, directorul restaurantului Green door.

Un meniu de explorator costă 75 lire (94,77 euro), restaurantul donând câte 10 lire (12,60 euro) Fundaţiei Shackleton.

Meniul include bucăţi de slănină, preparate la grătar, cu sos dulce-acrişor şi stropite cu bere (1.292 calorii), musaca, făcută de Shackleton cu carne de pinguin, înlocuită la Londra cu gâscă, carne de vită cu porumb, fulgi de ovăz, cartofi şi o bere (1.292 calories), toate acestea fiind aperitive.

Felul principal are 2.150 de calorii şi se compune din 570 de grame de carne de vită, conopidă, ciuperci şi spanac gratinate, cu smântână, cartofi prăjiţi, vin roşu şi o băutură dulce acidulată, iar la desert (1.500 calorii) se serveşte cremă de ciocolată cu îngheţată de vanilie şi o băutură rece cu aromă de vanilie sau nucă de cocos.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un restaurant londonez propune un meniu de 6.000 de calorii.
 Vizualizări articol: 624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un restaurant londonez propune un meniu de 6.000 de calorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei