Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 sep 2008 - Anul XIII, nr. 216 (3897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sănătate

O enzimă care elimină alcoolul din organism ajută la refacerea inimii

O enzimă care ajută la eliminarea alcoolului din organism acţionează şi în ceea ce priveşte limitarea daunelor suferite de ţesuturile cardiace în urma unui atac de cord, este rezultatul unui studiu dat publicităţii joi, informează AFP.

Studiul, care a fost realizat pe şoareci de laborator, a descoperit şi o moleculă care consolidează şi amplifică efectele enzimei. Descoperirile ar putea deschide calea către elaborarea de noi tratamente pentru a proteja muşchii cardiaci ai persoanelor care resimt durere în zona pieptului - care semnalează de multe ori iminenţa unui atac de cord - sau din zonele coronariene în momentul în care inima nu este suficient irigată de sânge, menţionează studiul, publicat în revista Science.

"Am descoperit o cale total nouă de limitare a daunelor cauzate de radicalii liberi, cum ar fi cei care se eliberează în momentul unei crize cardiace", a explicat Daria Mochly-Rosen, profesor de chimie şi biologie la Facultatea de Medicină a Universităţii Stanford şi principal autor al cercetării.

Înainte de acest studiu, medicina cunoştea faptul că inima poate fi condiţionată să reziste la daune la nivel de ţesut rezultate în urma unor atacuri cardiace. Descoperirea enzimei a explicat şi motivul pentru care persoanele care consumă moderat alcool suferă de mai puţine deteriorări la nivel cardiac în timpul unui infarct decât persoanele care nu beau. Pentru a înţelege fenomenul, cercetătorii au testat efectele alcoolului pe şoareci de laborator programaţi să aibă crize cardiace şi au determinat că enzima respectivă este activă în momentul infarctului. Ei au făcut aceleaşi teste şi pe şoareci care nu au fost trataţi cu alcool.

Autorii studiului au constatat că, la animalele cărora li s-a administrat alcool, organismul a produs o enzimă numită ALDH2, al cărei nivel a crescut cu 20% şi a determinat o reducere de 27% a daunelor cauzate la nivelul muşchilor cardiaci. "Deşi această enzimă a fost descoperită de mult timp, ştiam numai că neutralizează moleculele aldehide,emanate de etanolul din băuturile alcoolice", a declarat Daria Mochly-Rosen.

Aldehidele se formează însă în cadrul organismului şi atunci când radicalii liberi sunt expuşi la molecule de grăsime. O acumulare de aldehide în interiorul celulelor afectează mecanismele celulare şi ADN-ul, un proces observat în numeroase maladii, cum ar fi afecţiunile cardiovasculare, maladia Parkinson şi îmbătrânirea pielii în momentul expunerii la soare.

Cercetătorii au descoperit şi că o moleculă puţin cunoscută, numită Alda-1, impulsionează acţiunea enzimei menţionate.

Talia redusă a moleculei Alda-1 ar putea permite adaptarea cu uşurinţă a acesteia la fabricarea de medicamente, a spus Mochly-Rosen, care consideră că există un număr mai mare de aplicaţii pentru informaţiile aflate în cadrul studiului şi şi-a exprimat speranţa că activităţile de cercetare realizate vor suscita interesul laboratoarelor farmaceutice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O enzimă care elimină alcoolul din organism ajută la refacerea inimii.
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O enzimă care elimină alcoolul din organism ajută la refacerea inimii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ? trimis de
(15 sep 2008, 14:39:50
Deci, in concluzie, hai sa bem ..... (mi-e mila de soareci)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei