Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 sep 2008 - Anul XIII, nr. 216 (3897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ceartă între Flutur şi Băişanu în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă

Duminică, 14 Septembrie 2008 (16:04:51)

Râca şi războiul făţiş dintre prefectul de Suceava, Alexandru Băişanu, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a adus astăzi un nou episod. Cearta celor doi s-a petrecut în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, ceea ce a făcut ca discuţiile să se lungească mai bine de două ore, timp în care replicile acide şi sarcastice au pigmentat atmosfera. Tema dezbaterilor a fost legată de banii pe care Guvernul i-a alocat judeţului Suceava ca urmare a inundaţiilor de la sfârşitul lunii iulie şi lista de priorităţi ce trebuia stabilită de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă în vederea acordării sumelor necesare refacerii diferitor obiective.

Una dintre cele mai spinoase probleme pe care membrii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă au dezbătut-o a fost dacă Hotărârea de Guvern prin care judeţului Suceava i s-a alocat suma de 600 de miliarde de lei vechi, din care 360 de miliarde de lei vechi au ajuns în teritoriu, se referă şi la lucrările deja efectuate sau numai la cele care vor fi contractate în viitor.
Pentru că juriştii Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean nu au reuşit să ajungă la un numitor comun, s-a stabilit ca această dilemă să fie rezolvată de Guvern, iar actul normativ buclucaş să fie adus la forma corectă.
 
Prefectul Băişanu a susţinut că banii pot fi alocaţi şi pentru lucrările deja executate, deoarece în HG se precizează foarte clar că sumele trimise de Guvern sunt atât pentru „intervenţii, cât şi pentru refaceri”.

Situaţia a rămas neclară, dar de comun acord s-a trecut la celelalte puncte ce trebuiau discutate.

Dacă discuţiile pentru alocarea fondurilor şi a priorităţilor gândite de Consiliul Judeţean în vederea refacerii obiectivelor aflate în administrarea acestei instituţii discuţiile au curs relativ liniştit, stabilirea aceloraşi ţinte pentru infrastructura comunală a agitat apele. De comun acord s-a ajuns la concluzia ca pentru obiectivele judeţene să se aloce 160 de miliarde de lei vechi, în loc de 130 de miliarde de lei vechi, cât ar fi revenit proporţional din banii alocaţi de Guvern, lista de obiective prioritare fiind prezentată succint de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Pentru cele 89 de obiective prioritare din comune, unde s-a alocat suma de 200 de miliarde de lei vechi, prefectul Alexandru Băişanu a precizat că are o listă şi că ar dori ca aceasta să fie aprobată, cu menţiunea că totul va fi verificat în teren, iar acolo unde lucrurile stau diferit faţă de ceea ce au cerut primarii, fondurile să fie diminuate până la sumele care bat cu realitatea.
Faptul că Flutur şi-a exprimat îngrijorarea că la comune ar trebui acceptate „cecuri în alb pentru lucrări deja efectuate” a stârnit nemulţumirea lui Băişanu.
„Am şi eu liste de la comune cum o aveţi şi dumneavoastră pe cea de la judeţ, poate chiar mai bine documentată. Aş fi putut foarte bine să dau toţi banii la comune şi nu la judeţ”, a replicat prefectul.
„Aici nu împărţim banii, ci stabilim doar lista de priorităţi, iar dacă suntem la grupa mică spuneţi-mi că mă ridic şi părăsesc sala”, a spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceartă între Flutur şi Băişanu în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.
 Vizualizări articol: 4174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ceartă între Flutur şi Băişanu în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Proasta alegere !!! trimis de
(14 sep 2008, 16:50:16
tineti minte sloganul din campanie :" PAINE,NU CIRC !" ? noi am " aruncat" PAINEA-MARZA, si am votat CIRCUL-FLUTUR ! Oare se mai poate face ceva ????
1.1  RE: Proasta alegere !!! trimis de
(15 sep 2008, 08:34:07
Da ma ciuruc numai ca painea buna o manca Marza shi noi ne chinuiam in trafic la shcheia pe strada aia care era de ani de zile plina de gropi shi inundata iar Marza impartzea banii cu comunishtii shi nimeni nu avea curaj sa guitze nimica ca la finantze PSD a fortzat toate persoanele sa treaca la PSD daca vrea sa mance osu mare ,intrebatzio pe doamna Felicia Strugaru care inainte sa fie shefa a fost la PNL shi ia zis carlanu verde-n fatza daca vrea sa accepte postu de inspector shef pe regiunea Moldova sa schimbe partidul!Asa a facut cu totzi incepand cu shefii din piatza mare shi cu shefii de la salubrizare shi sfarshind cu garda financiara shi cu totzi comunishti lor!
1.2  RE: Proasta alegere !!! trimis de
(15 sep 2008, 08:39:33
Baiseanu are o datorie de achitat si spera sa bage ceva case pe lista si sa incaseze ceva malai!Nu mai curge painea cum a curs la Iliescu ca vine DNA si va buleste pe toti taica iar romani va da cu sutu-n dorsala si nu va mai alege daca faceti cearta,cat a fost marza la putere a stat linistit si a supt ca un bebelus de 120 de kg,iar acuma ca a venit Flutur si ia luat tata a inceput sa zbiere basttardu comunist!Hai la munca pe teren la evaluari si eliberati birourile putori ordinare ca nu a meritat sa va platim si sa fiti alesi de noi in frunte ca sa ne jagmaniti...
2.   ??? trimis de
(14 sep 2008, 17:10:07
si al cui era sloganul asta?
3.   Sucevene trimis de
(14 sep 2008, 19:20:34
sucevene, mirza m-a umplut de paine. a fost de departe unul dintre cei mai slabi presedinti de cj din ultimii 4 ani. Stii ca sunt judete care au un nivel al investitiilor atrase de cel putin 50 de ori mai mult? dar sigur poate matale erai vreun tovaras de prin cajvana cu vreo mica firma de consultanta care se hranea linistit pe linga mirza....atunci, da, e adevarat, painea ta s-a dus pe apa simbetei...
3.1  RE: Sucevene trimis de
(14 sep 2008, 20:34:37
spui numai minciuni. Mirza a fost unul dintre cei mai buni presedinti de CJ din tara.Conform statisticilor avem cele mai multe localitati racordate la sistemul de apa-canalizare,la reteaua de gaz metan si cele mai bune drumuri judetene.Prietenul tau mincinos de Flutur ce a facut in cele 3 luni ? ceva concret ? Unde e Athosul din Carpati ? Nu se mai misca nimic in judetul asta.Chiar daca nu va convine stimati portocalii asta e ,din pacate, pentru voi realitatea.Si mai era un slogan,foarte potrivit : FAPTE,NU VORBE !

3.2  RE: Sucevene trimis de
(14 sep 2008, 20:49:33
PUNEM PARIU CA MAINE FLUTUR VA PARTICIPA LA DESCHIDEREA ANULUI SCOLAR LA CEL PUTIN 5 SCOLI ? CA SA FACA PUTINA CAMPANIE ELECTORALA SI SA FACA SINGURUL LUCRU PE CARE IL STIE,SA MINTA SI SA SPUNA VORBE GOALE.ALTCEVA...NIMIC,NIMIC...
4.   Pe centura domnilor... trimis de
(14 sep 2008, 20:56:28
si eu pun pariu ca Flutur va merge maine la " mosia " lui Vitcu de la Agricol Falticeni. sa il prezinte tov. Vitcu pe cel pe care il injura aprig pana acum vreo 2 luni.Nu te duce Flutur,e o capcana !!! HA,HA,HA ! Se spune ca politica e curva,dar chiar asa.....
5.   Adi trimis de
(14 sep 2008, 22:00:52
Bai voi cei care tinteti cu mirza sunteti comunisti ca el si hotii,bai voi nu vati uitat cita datorie a lasat la CJ au furat toti PSD ,au deturnat fonduri etc.Afara cu hotul de Mirza vie ciuda pe flutur ca se descurca .
6.   Pt.Adi trimis de
(14 sep 2008, 22:14:04
Daca asa de multe sunt datoriile lui Marza care sunt acestea?Doar de 3 luni s-au instalat altii la conducerea judetuilui Suceava,au avut timp sa stabileasca daca s-au comis nereguli in aceasta institutie,cine a preluat conducerea Consiliului Judetean a primit si toata documentatia,deci este logic,trebuia sa stabileasca si care sunt neregulile.
7.   M mare si f mic trimis de
(14 sep 2008, 22:18:22
imi place ca acest Adi,aprig sustinator al lui Flutur scrie Mirza cu M mare si Flutur cu F mic ! sunt 2 explicatii : ori e analfabet,ori e sincer ! Totusi cred ca amandoua explicatiile sunt adevarate !
8.   Dragi Suceveni trimis de
(14 sep 2008, 23:05:18
dragi tovarasi si preteni, membri marcanti ai Partidului Social Democrat sau mari simpatizanti ai acestuia,

unde-i domnul care imi spune ca avem cele mai bune drumuri judetene? in ce judetz stai, prietene? daca nu stii in ce judetz stai, iti propun sa te urci in masina si sa pleci pina la Vatra Dornei. Gaz metan....zi-le celor din Cimpulung de racordarile de gaz sa vezi ce parere au...si daca tot vorbim de statistici afla ca Mirza a obtinut fonduri europene de 12 mil euro...si sunt judete care au sume de o suta (100, in caz ca nu stii sa numeri zerourile) de ori mai mult.

Traiasca tovarasul Marza! Uraaaa!! Ai grija spre dorna sa nu te bucuri prea tare de realizarile ultimilor 6 ani....
9.   Aici sunt banii dvs. trimis de
(14 sep 2008, 23:29:28
Cetatenii Romaniei trebuie sa-si aduca aminte de acele tablite ce erau instalate la intrarea pe drumurile nationale si pe care era scria "AICI SUNT BANII DVS.".Drumurile nationale si national-europene sunt in administrate de catre Ministerul Transporturilor si nu de catre Cosiliul Judetean.Drumurile judetene sunt administrate de Consiliul Judetean,iar drumurile ori strazile orasenesti si comunale sunt administrate de consiliile locale ale localitatilor respective.
10.   Corect trimis de
(15 sep 2008, 00:57:18
Intr-adevar imi asum eroarea.Dar oricum ai da-o Marza a fost subtire ca presedinte de consiliu judetean. Nu-mi pomeniti de realizarile lui Flutur, fiindca momentan n-avem ce discuta....dar fiti siguri ca intr-un an ne lamurim si cu el daca-i alb sau negru si va beneficia de acelasi tratament. Pina la anu' , insa , nu mi-l plingeti pe Marza ca ma taie greatza. Sa-i dau cu lamaie...

Cea mai mare realizare ramine centrul de afaceri bucovina. Mai stiti si altele? ...

Ar mai fi citeva realizari majore da's pe numele juniorului si a altor rechini....
11.   Pling psd-disti.... trimis de
(15 sep 2008, 01:39:32
au pierdut painea in c.j.......de atitia ani infrastructura judetului e praf ,la propriu si la figurat ,cine mai tine cu asa psd-isti nu traieste in acest judet s-au au mancat farmituri de la masa lui marza.....
12.   Nu mai plageti pe nimeni trimis de
(15 sep 2008, 08:29:32
e penibil sa apreciezi activitatea unui om dupa 3 luni de mandat

lasati timpul sa treincearca sa faca cevaaca si se va vedea ce va face.deocamdata mi se pare ca incearca sa faca ceva,flutur.

ce tot il aduceti in discutie pe marza??//

asta e istorie

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei