Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 sep 2008 - Anul XIII, nr. 216 (3897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stolojan: Cel mai bun cadou pe care îl poate face Tăriceanu elevilor este să îl demită pe Adomniţei

Duminică, 14 Septembrie 2008 (17:16:15)
Candidatul PDL pentru funcţia de premier, Theodor Stolojan, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că sistemul de învăţământ din România este în stare jalnică, iar cel mai bun cadou pe care îl poate face Călin Popescu Tăriceanu elevilor este să îl demită pe ministrul Educaţiei.

"15 septembrie găseşte sistemul de învăţământ în stare jalnică. În aceste condiţii, cel mai bun cadou pe care îl poate face premierul Tăriceanu elevilor la
început de an şcolar este demiterea ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei", a spus Stolojan.

Stolojan a adăugat că premierul Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, ar trebui să aibă decenţa să nu se arate la serbarea începutului de an şcolar, deoarece ca premier şi, respectiv, ministru ei nu au nimic de sărbătorit.

De asemenea, candidatul PDL pentru funcţia de premier a afirmat că a devenit evident că nu fondurile pentru învăţământ sunt problema, ci oamenii care le gestionează, "şi, din păcate pentru sistemul românesc de învăţământ, acesta este condus de Cristian Adomniţei, probabil cel mai slab ministru din actualul Guvern".

"Sub conducerea acestuia, circa 200 de milioane de euro destinaţi educaţiei au rămas necheltuiţi şi s-au întors la bugetul statului. Aici este vorba clar de incompetenţă", a spus Stolojan.

Acesta a adăugat că la început de nou an şcolar aproape jumătate din unităţile de învăţământ funcţionează fără autorizaţie sanitară, iar ministrul Educaţiei dă înapoi la buget circa 200 de milioane de euro.

"Corupţia din sistemul de învăţământ a atins cote alarmante, afectând relaţiile normale dintre elevi şi părinţi, pe de o parte, şi şcoala şi profesorii, pe de altă parte. Un alt gen de corupţie, mai gravă, este legată de cheltuirea banilor pentru infrastructura şcolară. Există puternice suspiciuni că investiţiile în repararea şcolilor s-au făcut preferenţial, după criteriile apartenenţei la PNL a primarilor din diverse localităţi", a spus Stolojan.

Theodor Stolojan a afirmat că PDL a avut o moţiune în Parlament pe această temă şi formaţiunea va mai pregăti una în care va arăta cum s-au alocat la rectificările bugetare banii în mod "preferenţial" spre comunele, oraşele cu primari care provin din PNL şi PSD.

Theodor Stolojan a spus că în programul partidului, lansat vineri pentru perioada 2009 - 2012, un capitol se referă la educaţie, susţinând că educaţia este
cea mai importantă reformă pentru viitorul României, compromisă de acest Guvern.

"În afară de necesitatea ridicării calităţii sistemului de educaţie, va trebui să introducem conceptul de educaţie permanentă pe întreg parcursul vieţii, iar programul nostru prevede măsuri clare în această direcţie. Vom menţine cota de 6 la sută alocată din PIB pentru educaţie, dar o vom folosi eficient. Vom introduce conturi educaţionale pentru oameni şi tichete educaţionale pentru profesori, astfel încât aceştia să îşi continue procesul de educaţie", a adăugat Theodor Stolojan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stolojan: Cel mai bun cadou pe care îl poate face Tăriceanu elevilor este să îl demită pe Adomniţei.
 Vizualizări articol: 598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stolojan: Cel mai bun cadou pe care îl poate face Tăriceanu elevilor este să îl demită pe Adomniţei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei