Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 sep 2008 - Anul XIII, nr. 216 (3897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Mircea Radu IACOBAN

Mircea Radu IACOBAN


Să vezi şi să nu crezi!

Electronice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Răsfoiesc (electronic) mesajele sosite pe net; încerc, în limita spaţiului, să dau curs invitaţiilor la dialog, să ofer găzduire în pagină adăugirilor propuse de cititori şi, dacă dispun de datele necesare, să răspund unor întrebări. CLARA ARUŞTEI, fiica adoptivă a mult regretatului Cezar Ivănescu, îmi scrie din nou: „Am fost la Bacău, am depus o cerere la Colegiul medicilor, desigur, nefăcându-mi iluzii că voi reuşi să înving acest sistem imoral şi birocratic”.

Dacă urmăriţi jurnalele proTV de la ora 17, aţi putut vedea ce desfăşurări de forţe sunt prilejuite de dispariţia vreunui adolescent, de o pruncucidere ori de priponirea unui şofer beat. În cazul morţii suspecte a unuia dintre cei mai mari poeţi români, linişte deplină. La atâtea luni de la tragica dispariţie a lui Cezar, nici un comunicat lămuritor din partea celor în drept! Cel ce semnează MYOSOTIS (probabil, profesor de liceu) ne trimite un alt buchet de perle culese din tezele la bacalaureat: „Zoe şi Tipătescu se iubeau pe la spate”, „împăratul avea o grădină şi în fund un măr”, „deşi s-a ocupat mai mult de turism, Calistrat Hogaş vorbea latina la perfecţie”, „poezia Sburătorul de Ion Haş Rădulescu este un omagiu adus aviatorilor români”, „Mircea cel Bătrân a fost înmormântat la Cozia, împreună cu umbra sa”. Zâmbim – dar cu amărăciune. IULIA, referindu-se la un articol al nostru mai vechi, dar şi la recentele afirmaţii ale istoricului Stoenescu, (care întrevede posibilitatea restaurării monarhiei… prin aducerea unui prinţ străin!!) ar dori să ştie „cine sunt autorii şi (sau) semnatarii Declaraţiei de la Budapesta din iulie 1989, prin care Transilvania era declarată spaţiu de complementaritate căruia i se cuvine autonomia”.

Iată-i: textul a fost conceput de Ariadna Combes (fiica Doinei Cornea), Ion Vianu şi Dinu Zamfirescu, sub oblăduirea regelui Mihai. Printre semnatari: Vl. Tismăneanu, Neagu Djuvara, Monica Lovinescu, Virgil Ierunca, Doru Braia, Sanda Stolojan, Ileana Vrancea. Se adaugă, evident, semnăturile „părţii maghiare”, printre care o aflăm şi pe aceea a viitorului ministru de externe de la Budapesta. În fine, un răspuns adresat lui EU,EL,EI, care ne solicită un punct de vedere în chestiunea procesului de calomnie pe care Uniunea Scriitorilor l-a intentat lui Liviu Ioan Stoiciu. Cum, poate, amănuntele nu-s tocmai cunoscute, citez din cererea-acţiune: „Să obligaţi pârâtul să înceteze calomnierea Uniunii Scriitorilor din România şi a persoanelor din conducerea acesteia, sub sancţiunea unor plăţi de daune cominatorii a câte 1000 lei/zi pentru toată perioada de la rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii ce se va pronunţa şi până la întreruperea definitivă a calomnierii”. Acest penibil demers în justiţie este fără precedent şi nu pot să cred decât că-i „opera” unor jurişti defazaţi, care încă n-au auzit de Constituţie, de drepturile omului, şi nici de faptul că Stoiciu este membru al Consiliului Uniunii, având deci deplină îndreptăţire la opinie, inclusiv critică. Preşedintele, probabil, de această dată va fi semnat ca primarul. Cel mai înţelept ar fi retragerea grabnică a acţiunii, nu de alta, dar află confraţii noştri europeni şi ne facem de râsul râsului!

De remarcat faptul că tableta noastră dedicată neputinţelor Naţionalei lui Piţurcă, deşi din belşug accesată, n-a fost urmată de nici un comentariu. De unde se vede mai întâi că lumea s-a sastisit, apoi că un apăsător sentiment al penibilului determină ocolirea temei şi, nu în ultimul rând, revelaţia târzie că-s pe lume multe altele mai demne de interes decât fotbalul, fotbalul şi iarăşi fotbalul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Electronice.
 Vizualizări articol: FLOOD/SPAM | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.65/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 26 voturi
Electronice4.7526

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce? trimis de
(13 sep 2008, 12:46:49
De ce un condei ca al dvs, nu publica si intr-un ziar din Iasi? Nu v-au solicitat? Mi-e greu sa cred... Pacat... Din cite stiu, locuiti in Iasi. Cinste sucevenilor, pentru ca ridicati cu mult cota "Monitorului"...
1.1  RE: De ce? trimis de
(13 sep 2008, 13:26:32
Continuind ideia dv., as afirma ca M.R.Iacoban ar merita sa fie "columnist" intr-o retea de presa internationala sau, cel putin, sa aibe o rubrica permanenta in citeva publicatii diverse de limba romana risipite in lume...
2.   MARTURISIRE trimis de
(13 sep 2008, 16:37:59
IN CARACTERUL MEU MESCHIN MA BUCUR DE FIECARE DATA CITIND CATE CEVA SCRIS DE D.L M.R.I. LA FEL CUM IN COPILARIE GUSTAM SAVOAREA UNEI PRAJITURI, DE UNUL SINGUR, ASCUNS IN VREUN UNGHER.

DE ACEEA, EGOISMUL DE COPIL CRESCUT ODATA CU MINE MA INDEAMNA SA FIU FERICIT CA MA NUMAR PRINTRE CEI CARE SE POT DELECTA ( SI) CU ASEMENEA ARTICOLE.

FAPTUL CA SCRIE LA SUCEAVA E EXTRAORDINAR, CUM EXTRAORDINARA ESTE SUCEAVA!
3.   ... trimis de
(14 sep 2008, 16:32:07
M.R.Iacoban ramane un scriitor si gazetar de exceptie indiferent de "vremuri". Iar cand vremurile sunt tulburate de multe si diverse ... stim cam ce fel de personaje se ridica (sau sunt ridicate) la suprafata. In rest... privesc cu intristare.
4.   Subscriu trimis de
(15 sep 2008, 14:20:56
Toata consideratia pt dnul Iacoban , si ma bucur ca suntem destui care il apreciem si vrem in fiecare zi articole adevarate. Tineri gazetari luati aminte si invatati!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei